Reservõhutõrjujad jõuavad lahingute alguseks Kevadtormile

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutõrjujad sooritasid eile kaitseväe keskpolügoonil õhutõrjekahuri laskeoskuste eksami hindele viis.
Õhutõrjujad sooritasid eile kaitseväe keskpolügoonil õhutõrjekahuri laskeoskuste eksami hindele viis. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna ühinevad Kevadtormi õppusel osalejatega Õhutõrjepataljoni reservväelased, kes sooritasid eile kaitseväe keskpolügoonil õhutõrjekahuri laskeoskuste eksami hindele viis.

«Mehed tabasid kõiki sihtmärke nii maa peal kui õhus. See on väga hea tulemus, eriti kui arvestada, et nende ajateenistusest on möödas kümme aastat,» ütles õppekogunemise läbiviija leitnant Kaimo Jürnas. «Võitlejad on Kevadtormiks kindlasti valmis,» vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja tema sõnu.

Reservohvitseridele ja –allohvitseridele algas reservõppekogunemine 2. mail, pühapäeval liitus nendega ka reakoosseis. Täna ühinevad nad Kevadtormil osalejatega.

Reamees Kalmer Tammele jääb tänane laskmine kauaks meelde. «Kahurist laskmine annab suure koguse adrenaliini. Vaatad läbi kahuri sihiku, lased ja siis kui tolmupilv ära kaob näed, et tabasid sihtmärki,» kirjeldas reamees. «Olen kindel, et reservõppekogunemistel osalemine on väga tähtis. Ajateenistuses õpitut on palju parem rahuajal aegajalt harjutada, kui sõjaajal kramplikult meelde tuletada.»

Reservõhutõrjujad jõuavad Kevadtormile vahetult enne põhilisi lahinguid, mis algavad homme viivituslahinguga. Õppuse põhifaasis hinnatakse nii erinevate tasandite staapide tööd planeerimisel ja juhtimisel, kui ka brigaadi allüksuste omavahelist koostööd lahingülesannete täitmisel. Lisaks ajateenijatest ja elukutselistest kaitseväelastest koosnevatele 1. jalaväebrigaadi allüksustele osalevad õppuse põhifaasis ka Kaitseliidu neljast malevast formeeritud maakaitsepataljon ning erinevate malevate staabid.

Kevadtormi viimase kuue päeva põhiline tegevus leiab aset Kõlleste ja Vastse-Kuuste valdades. Neljapäeval lõppenud koostööõppe raames harjutasid tuhanded kaitseväelased põhiliselt Haaslava ja Ahja valdades. Põgusamalt jäävad õppuse alasse ka Võnnu, Mooste, Kanepi, Kambja, Laheda, Mäksa ja Põlva vallad. Kevadtorm 2011 lõpeb 20. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles