Tartu linna eelarvesse laekus möödunud aastal 148 miljonit eurot

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaksali väljak oli möödunud aasta investeeringute hulgas.
Vaksali väljak oli möödunud aasta investeeringute hulgas. Foto: Sille Annuk / Postimees

2017. aastal laekus Tartu linna eelarvesse tulusid 148,1 miljonit eurot, 

põhitegevuse tulu oli kokku 134,1 miljonit eurot ehk 101% eelarvest. 

Suurimaks tuluallikaks on Tartu linnas üksikisiku tulumaks, mis moodustas üle poole kõikidest põhitegevuse tuludest. Füüsilise isiku tulumaksu laekus 69,3 miljonit eurot (kasv aastaga 6,4%). Maksutulu kokku oli 71,4 miljonit eurot.

Lisaks tulumaksule laekus eelarvesse veel maamaks ning kohalikest maksudest reklaamimaks, teede ja tänavate sulgemise maks ning parkimistasu. Toetusi põhitegevuseks saadi 40,1 miljonit eurot. Kaupade ja teenuste müügist tuli 18 miljonit eurot. Muid tulusid saadi 4,6 miljonit eurot, millest põhiosa moodustas riigilt hariduslike erivajadustega laste koolide tegevuskulude hüvitamise raha. 

Põhitegevuse kulude maht on olnud 120,9 miljonit eurot. Suurimad väljaminekud, üle poole põhitegevuse kuludest, on olnud hariduse valdkonnas. Tööjõukulud on olnud 60 miljonit eurot (sh töötasud 44,7 miljonit eurot), majandamiskulud 44,9 miljonit eurot ning toetusi on antud 15,8 miljonit eurot. Põhitegevuse tulem ehk põhitegevuse tulude ja kulude vahe oli 13,2 miljonit eurot. 

Investeerimistegevuse tulusid laekus 14 miljonit eurot ehk 74% eelarvest. Investeeritud on 30,9 miljonit eurot. Suurimad investeerimisobjektid on olnud Tartu idaringtee, Naerumaa ja Rõõmupesa lasteaed, Turusilla-Annelinna-Nõlvaku kergliiklustee, Raatuse kool ning vaksaliväljak, parklad ja teised kergliiklusteed. 

Linn on tasunud 7,5 miljoni euro ulatuses laenukohustisi ning emiteerinud võlakirju mahus 13,5 miljonit eurot. Kuu lõpu seisuga oli linna raha jääk 9,9 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles