Esimesest veebruarist saab juurde taotleda Peipsil kalastamise kaarte

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaametist saab taotleda täiendavaid kalastuslubasid.
Keskkonnaametist saab taotleda täiendavaid kalastuslubasid. Foto: Sille Annuk

Lisakalastuskaartide taotluste vastuvõtt algab 1. veebruari südaööl veebikeskkonnas, hommikul keskkonnaameti kontorites.

Keskkonnaministri määrusega suurendati Peipsi ning Lämmi- ja Pihkva järve võrgulubade arvu poole võrra. Määruse muudatus jõustub 1. veebruaril ning samast kuupäevast saab ka lube taotleda.

Kalastuskaarti saab taotleda märtsi- ja aprillikuuks kahte püügipiirkonda: Peipsi järvele ning Pihkva ja Lämmijärvele. Ühe kuu luba maksab seitse eurot. Loa võib osta üheks või mõlemaks kuuks. Muudatusega antakse kalastajale võimalus valida endale meelepärasem kalastamisaeg.

Keskkonnaametile saab taotluse esitada ameti maakonnakontorites. Taotluse võib saata postiga või digiallkirjastatuna e-postiga, kuid sel juhul tuleb arvestada, et taotluse esitamise tähtajaks loetakse selle registreerimise kuupäev ja kellaaeg keskkonnaameti dokumendiregistris, mis on kindlasti hilisem taotluse saatmise ajast. Taotlused rahuldatakse nende laekumise järjekorras.

«Internetist ostes on suurem tõenäosus saada kalastuskaart soovitud veekogule soovitud ajaks ja koguseks. Lisaks on veebist kiirem ja mugavam taotleda kalastuskaarte ning hiljem saab veebi kaudu ka kohustuslikke püügiandmeid esitada,» ütles keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko.

Kuna igale isikule antakse ühte piirkonda sama püügivahendiga kalastamiseks vaid üks luba, siis möödunud aasta detsembris 2018. aastaks juba loa saanuile lisakalastuskaarti ei anta. Samuti ei anta luba neile, kel on 2017. aasta eest kalastuskaardi kohustuslik püügiaruanne esitamata. Keeld kehtib kuni aruandevõlg on likvideeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles