Gustav Adolfi gümnaasium vaatab filmimuusikaga tulevikku

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmist «Nukitsamees» kontsertlavastusse «Eesti Vabariik 150» võetud Olav Ehala «Kodulaulus» lehvib sinimustvalge.
Filmist «Nukitsamees» kontsertlavastusse «Eesti Vabariik 150» võetud Olav Ehala «Kodulaulus» lehvib sinimustvalge. Foto: Kuvatõmmis

Gustav Adolfi gümnaasiumil valmis aastavahetuseks suur filmimuusika kontsertlavastus «Eesti Vabariik 150», milles mängib kooli estraadiorkester ja esinevad kooli teised muusikud, lauljad ja näitlejad. Kaasa teevad Eduard Toman ja Robin Juhkental. Seda saavad näha ka tartlased.

Kas pealkirjas on 150 trükiviga? Ei ole. Kontsertlavastuse tutvustuses on kirjas, et tulevik saabub kiiremini, kui arvata oskame. Mis selle aja jooksul muutub? Kas meie unistused on piisavalt julged? Mida võtame kaasa tänasest? Kuidas jääda avatud maailmas eestlasteks? Ja millisteks eestlasteks? Neid küsimusi aitavad avada maailma filmimuusika parimad palad. 

Gustav Adolfi gümnaasiumi direktori, kontsertlavastuse produtsendi Hendrik Aguri teatel on kavas parimad palad sellistest filmidest nagu «Nukitsamees», «17 kevadist hetke», «Mehed ei nuta», «Nu pogodi!», «Hukkunud Alpinisti hotell», «Armageddon», «Don Juan Tallinnas», «Simpsonid», «Titanic», «Siin me oleme», «Viimne reliikvia» jpt. Tartlased saavad neist osa 4. jaanuaril kell 19 Vanemuise kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles