Eesti Rahva Muuseumis käis üle veerand miljoni külastaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi peahoone.
ERMi peahoone. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Rahva Muuseumi esimene kalendriaasta uues hoones tõi muuseumi näitustele ja sündmustele kokku 258 346 külastajat. Väliskülastajad moodustasid hinnanguliselt 15% kõigist külastajatest, neist omakorda 75% olid naabrid Soomest ja Lätist.

Lisaks püsinäitustele «Kohtumised» ja «Uurali kaja» pakkus muuseum külastajatele vaatamiseks suure rahvarõivanäituse «Rahvarõivas on norm. Igal aastaajal» (avatud augustini 2018), galeriinäitused «Rahvusromantiline vägi ajaloo haardes», «Inimesed» (Tiiu Kirsipuu ja Ilmar Kruusamäe portreed) ja «Külatänavalt punasele vaibale. 100 aastat rahvuslikku moodi» ning arvukalt väiksemaid maali-, foto- ja stendinäitusi.

2017. aastal toimus ERMis 230 publikule avatud kultuuri- ja haridussündmust, lisaks arvukalt kutsutud külalistega konverentse ja korporatiivüritusi. ERM osales tegevuspaigana ka kümnel Euroopa Liidu eesistumisega seotud sündmusel.

Edukalt käivitus ERMi hariduskeskuse töö. Muuseumi haridusprogramme (muuseumitunnid, õpi- ja töötoad) viidi läbi 536 korral kokku 12 864 osalejale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles