Kutsehariduskeskus avab peagi talvise vastuvõtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsehariduskeskuses on avatud vastuvõtt ka juuksuri erialale. Arhiivifoto.
Kutsehariduskeskuses on avatud vastuvõtt ka juuksuri erialale. Arhiivifoto. Foto: Sille Annuk

Tartu kutsehariduskeskus annab teada, et 2. jaanuaril avatakse talvine vastuvõtt. Seekord on valikus rekordarvul õppimisvõimalusi – valida saab lausa 21 erineva õppekava vahel.

Õppimisvõimaluste seas on rohkem sessioonõppe vormis ja lühemaid kursusi, mis sobivad ka täiskasvanud õppijatele, sest õppetöö on korraldatud sessiooniti. Nii näiteks saab talvel omandada reisikonsultandi, kelneri, kondiitri, pagari, plaatija, pottsepp-selli või kütte- ja jahutussüsteemide lukksepa oskusi. Jätkuõppes saab oma erialaseid teadmisi ja oskusi täiendada giidi ja mootorsõiduki diagnostiku erialadel.

Taas on avatud ka kosmeetiku, juuksuri ja rätsepa erialad, kus talvine sisseastumine on juba tavapäraseks saanud. Samuti on valikus tööturul väga nõutud keevitaja ja treiali erialad. CNC töötlemiskeskuse operaatori erialal õppima asujatel on võimalik saada ka tasemeõppes osalemise toetust Töötukassast.

Uue võimalusena pakutakse aga kutsekeskharidust koka ja koostelukksepa erialadel. «See onvõimalus neile noortele, kes oma senistes haridusvalikutes on pettunud või on lausa õppimise katkestanud,» selgitas tugikeskuse juht ja karjäärinõustaja Liine Maasikas. «Nüüd ei pea enam suve või sügist ootama, et kooliteele naasta, vaid saab alustada pool aastat varem, juba veebruaris.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles