Aasta betoonehitise tiitli nimel võistlevad ka kaks objekti Tartust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alter Group ärihoone aadressil Võru tänav 162.
Alter Group ärihoone aadressil Võru tänav 162. Foto: Eesti Betooniühing

Aasta betoonehitise konkursile, mida korraldavad Eesti betooniühing ja Eesti ehitusmaterjalide tootjate liit, esitati tänavu 19 ehitist. Ehitiste seas on ka üks Tartu ärihoone ja korterelamud.

Betoonehitis 2017 tiitlile kandideerivad tööstus-, kaubandus-, põllumajandus- ja büroohooned, eramud, kortermajad, tervisekeskused. Valdavalt Harjumaa ja Tallinna ehitistega võistlevad Tartust Alter Groupi ärihoone  Võru 162 ja korterelamud Pikk 43, 45 ja 47 ehk Kolm Venda.  

Konkursi eesmärk on leida ja esile tõsta ehitisi, mille nägusus ning efektiivne ja ökonoomne teostus demonstreerivad betooni kui kodumaise materjali eeliseid ja võimalusi.

Võidab objekt või menetlus, kus oluline panus on olnud Eestis registreeritud ettevõtjate tööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel. Võidutöö valimisel arvestatakse ka objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust ning nõudlikkusastet, kvaliteeti ja uuenduslikkust.

Eesti betooniühing ja Eesti ehitusmaterjalide tootjate liit on konkurssi korraldanud seitseteist aastat. 2016. aasta betoonehitiseks valiti Eesti Rahva Muuseum, aasta varem aga Ihaste sild.

Kõikide tänavuste nominentidega saab tutvuda Eesti betooniühingu kodulehel www.betoon.org.

Võistluse žürii alustab tööd jaanuaris. Võitja kuulutatakse välja betoonipäeval ehk 14. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles