Päästjad hoiatavad õhukesele jääle mineku eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhuke jää.
Õhuke jää. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästjatele teatati kolmapäeva hommikul, et Tartu vallas Koogi küla paisjärve õrnal jääl on inimene. Kohale läinud päästjad andsid korralduse kalamehele kaldaäärselt jäält, kuhu ta 3-4 meetri kaugusele kaldast oli läinud, ära tulla.

Lisaks selgitati mehele õrna jääga seotud ohtusid ning pinnaltpääste varustuses päästjad isegi demonstreerida kui lihtsasti jää murdub.

Kella 13.34 ajal said päästjad teate samuti Anne kanalil õhukesele jääle läinud inimestest, kes seal ilutulestikku lasksid. Päästjate saabumise ajaks oli inimesed jäält lahkunud.

Päästjad hoiatavad, et praegu jääle minnes riskivad inimesed oma eluga, sest jää ei ole veel kaugeltki turvalise paksusega. Jääkülma vette sattunud inimese teovõime kaob aga minutitega. Turvalise jää tekkeks on vajalikud vähemalt paarinädalased madalamad külmakraadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles