Pärnu kinnisvarahinnad lähenevad Tartule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majaehitus Tartus Siili tänavas.
Majaehitus Tartus Siili tänavas. Foto: Margus Ansu

Kinnisvarabüroo Uus Maa novembrikuu ülevaatest selgub, et kinnisvaratehingute mediaanhinnad Tartus ja Pärnus on ühtlustumas, Pärnu astub Tartule kandadele.

Tartumaal oli novembris 206 kinnisvaratehingut, mis on 23 enam, kui oli oktoobris, on kinnisvarabüroo Uus Maa kokku arvutanud. Ruutmeetri mediaanhind oli Tartumaal 1250 eurot ning ning näiteks Pärnumaal 920 eurot.

Kinnisvarafirma Uus Maa ülevaates on nenditud, et Tartu linnas aasta esimese 11 kuuga tehingute arv võrreldes eelmise aastaga vähenes, kuid tehingute arv hakkab lähiajal suurenema, arvestades kasvavat ehitusmahtu. Kokkuvõttes sõlmiti novembris linnas (arvestamata liitunud endise Tähtvere valla ala) 143 ostu-müügitehingut, mille mediaanhind oli 1267 eurot ruutmeetrist.

Pärnus oli tehingute mediaanhind ajavahemiku kõrgemaid, lähenedes pretsedenditult Tartule. Pärnus sõlmiti novembris 79 tehingut, mille mediaanhind oli 1121 eurot ruutmeetrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles