Koidula ja Jannseni mälestusmärk sai ehitusloa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ideekonkursi võitis töö «Tärkamine», mille autoriteks on OÜ TajuRuum maastikuarhitektid Edgar Kaare, Kerli Irbo jaTerje Ong, skulptorid Bruno Kadak ja Mare Mikof ning arhitekt Tõnu Laanemäe.
Ideekonkursi võitis töö «Tärkamine», mille autoriteks on OÜ TajuRuum maastikuarhitektid Edgar Kaare, Kerli Irbo jaTerje Ong, skulptorid Bruno Kadak ja Mare Mikof ning arhitekt Tõnu Laanemäe. Foto: Eskiis, OÜ TajuRuum

Tartu innavalitsus väljastas ehitusloa Lydia Koidulale ja Johann Voldemar Jannsenile pühendatud monumendi ja väljaku rajamiseks Kaarsilla lähistel asuvale Ülejõe parki. 

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on rahvusliku liikumise suurkujude Jannseni ja Koidula mälestuse jäädvustamine väärikas juubelikingitus Eesti Vabariigile ja kõigile tartlastele.

«Järgmise suve lõpuks valmiv mälestusmärk loob Tartu keskusesse Emajõe kaldale nüüdisaegse ja esindusliku linnaruumi, kus inimestel on mõnus aega veeta,» ütles Urmas Klaas

Koidula ja Jannseni monument ning seda ümbritsev väljak moodustavad maastikuarhitektuurse ja skulpturaalse terviku, millega luuakse Kaarsilla lähedusse atraktiivne vaba aja veetmise koht. Skulptuuri autorid on paigutanud Koidula ja Jannseni n-ö rahva sekka ja kujutanud Koidulat lapsena.

Mälestusmärgi ideekonkurss oli 2016. aasta suvel, mil linn otsis Ülejõe parki kavandatud monumendile ja sellega kaasnevale väljakule parimat arhitektuurilahendust.

Ideekonkursi võitis töö «Tärkamine», mille autorid on OÜ TajuRuum maastikuarhitektid Edgar Kaare, Kerli Irbo ja Terje Ong, skulptorid Bruno Kadak ja Mare Mikof ning arhitekt Tõnu Laanemäe.

Koidula ja Jannseni monumendi rajavad hankel ühispakkumuse teinud TajuRuum, Keha3 ja Tormis Disain. Skulptuuri ja seda ümbritseva väljaku ehituseks on tuleva aasta eelarvesse planeeritud ligi 300 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles