Prokurör nõuab tapmises süüdistatavale lätlasele pikka vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussitaja.
Pussitaja. Foto: Svetlana Zaitseva/Õhtuleht

Lõuna ringkonnaprokuratuur nõudis lõppeval nädalal Tartu maakohtus pikka vangistust lätlasele, kellel lasub süüdistus oma kaasmaalase tapmises.

Ringkonnaprokurör Anneli Hinto palus 30-aastase Vladimirsi talle esitatud süüdistuses süüdi tunnistada ja mõista talle 10 aasta ja kuue kuu pikkune vangistus. Lisakaristusena taotles prokurör süüdistatava Eestist väljasaatmist koos sissesõidukeeluga 10 aastaks.

Süüdistatava kaitsja vandeadvokaat Ahto Sirendi palus süüdistatava tegu ümber kvalifitseerida provotseeritud tapmiseks ja arvestada karistuse mõistmisel süüdistatava kahetsust.

Kohus teeb otsuse teatavaks esmaspäeval.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab Läti kodakondsusega 30-aastast Vladimirsit selles, et möödunud aasta 30. septembril Jõgeva maakonnas Põltsamaa vallas Adavere alevikus asuvas kontorihoone elamisruumis lõi ta 37-aastast meest noaga ühel korral pea ja vähemalt kahel korral keha piirkonda. Kannatanu, kellel oli samuti Läti kodakondsus, suri saadud vigastustesse järgmisel päeval. Sellega pani Vladimirs süüdistuse kohaselt toime teise isiku tahtliku tapmise.

Kohtus süüdimõistmise korral võib kohus süüdistatavale karistuseks määrata kuue- kuni viieteistaastase vangistuse.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse viis läbi Lõuna prefektuur ning seda juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles