Galerii ja video: Tartu tähistas Soome juubelit kellamängu ja kõnekoosolekuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nagu südapäeval ikka, lõi Tartu raekoja kell 12 lööki, kuid seejärel esitas kellamäng Sibeliuse «Finlandiat», et tervitada Soome Vabariiki, mille loomisest täitus täna sada aastat, aga ka kõiki soomlasi ja soome sõpru, keda sel puhul oli raeplatsile jõulukuuse juurde kogunenud sadu. Lehvisid Soome ja Eesti lipud, kõlas Soome hümn.

Tervitused ütles Tartu soome seltsi juht Sakari Neuvonen.

Oma tervitused lausid Soome aukonsul Tartus Verni Loodmaa ning Tartu linnapea Urmas Klaas, kes mõlemad rääkisid Eesti ja Soome erilistest suhetest, tihedast koostööst ja sõpruslinnade läbikäimisest.

Pidulikkust lisasid värskelt sadanud lumi, rõõmust säravad näod ja maaülikooli meeskoori Gaudeamus kontsert. Tervitusjooke pakkus aukonsul Loodmaa.

Soome juubeli tähistamine on Tartus laialdane. Sel puhul on sinivalgeks värvitud Vanemuine ja kesklinna sillad. Tartu mitmed söögikohad pakuvad soomepäraseid toite, on näitusi ja kontserte. Täna õhtus esineb Eesti Rahva Muuseumis Kimmo Pohjonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles