Tanel Tein: Kalev mängib organiseeritumalt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Tein
Tanel Tein Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Rocki 0:2 kaotusseis finaalseerias pole küll lootusetu, ent senise mängu põhjal meistritiitlit küll ei paista.


Tein : Seis on keeruline. Küsimus ei ole selles, nagu keegi ei jaksaks joosta ja hüpata või poleks õiget emotsiooni. Praegu mängib Kalev organiseeritumat korvpalli kui Rock. Kalevi kaitsel on Rock andnud võimaluse olla pidevalt palliga mehe juures. Ei teki normaalset situatsiooni viskamiseks. Ei toimu ka konkreetset katet. Selle tingib Rocki kiire mäng, kus ei fikseerita asju. Ei teki normaalseid sööte, on kiirustatud visked.

Nagu ma olen juba varem öelnud, tuleb midagi muuta. Üks muutmine on ka see, et ei ole mingit aukartust ega sõprust väljakul, tuleb minna ja tuua mängu pööre.

Kalev ei mängi ju mingit üle mõistuse supermängu.

Absoluutselt. Ma räägingi, et on vaja ühte muutust ja Kalevi poole peal vajub mäng täpselt samamoodi kiiresti kokku. Mäng ümmarguseks ajada. Teatud meestel ei tohi lasta teha seda, mida nad tavaliselt teevad. Meeskondade käekiri on ju läbi-lõhki tuttav. On vaja muutust, aga selleks on vaja meest, kes lööb rusikaga vastu rinda ja läheb-teeb.

Küsimus ei ole ju selles, et pole tahtmist. Pigem on ületahtmine. Kui keegi viskab viiendal sekundil kolmese, pole mõtet käsi taeva poole vibutada. Mäng kestab 40 minutit, tee see kolmene 35. minutil, tee väike spurt ja otsusta asjade käik siis. Emotsioone tuleb jagada õigesse kohta.

Kalev mängib väga rahulikult ja naudib asja. Rock ei naudi. Aga neil ei ole ka tekkinud kordagi reaalset ohtu mäng kaotada. Kui Rock oleks tegelikult ohtlik, läheks Kalevil keeruliseks. Praegu see Rocki kiire stiil Kalevi vastu ei tööta.  

0:2 kaotusseisust on varemgi välja tuldud. On see selles seerias võimalik?

Olen endiselt arvamusel, et seeria võib lõppeda ka 0:4. Samas ei tee Kalev midagi üleloomulikku, Rockis peab leiduma keegi, kes toob mängu muutuse. Kõik on tipp-topp, Sten Timmu Sokk püüab nagu jaksab, asi peab natuke rohkem õnnestuma. Kui vaja, siis läheb ja paneb vastasele vastu tatti ja kõik. Ma ei õhuta siin midagi, aga tahan ju, et Tartu võidaks – ei saa paipoissi mängida.

Tahtmisest puudu ei jää, tahtmine tuleb jagada õigetesse kohtadesse. Üle ei tohi mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles