Tartu uus võimuliit seab sihiks raudteejaama ja tasuta bussiliinid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vaksal.
Tartu vaksal. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartus on IRLi ja Reformierakonna koalitsioonikõnelused sealmaal, et läbiarutamist vajavad veel vaid pensionäride ravitoetuste küsimused.

Muus osas on IRLi Tartu piirkonna juhatuse esimehe Peeter Laursoni sõnul juba kokkulepeteni jõutud. «Oleme kokku leppinud, et raudteejaam saab võimalikult varsti linnarahvale avatud ja Ringtee silla ehitame koos,» ütles Laurson. Samuti lepiti kokku, et järgmisel aastal vähendatakse poole võrra kodualust maamaksu.

Heakskiidu sai ka tasuta bussiliikluse pilootprojekt. «Üks või kaks Tartu linna läbivat põhiliini võiks olla tasuta, et suurendada linnarahva ühistranspordi kasutamist,» selgitas Laurson. Kava kohaselt alustatakse projektiga järgmisel aastal ja see kestab mõne kuu, et selgitada, kuidas tasuta liinid linlaste ühistranspordi kasutust mõjutavad.

IRLi üheks oluliseks sooviks on suurendada Tartu pensionäride sotsiaalset kindlustatust. Erakonna nägemuse kohaselt võiks eakatele pakkuda aastas umbes 30 euro suurust kompensatsiooni retseptiravimite ostmisel ning võimalusel ka sama summa ulatuses hambaravikompensatsiooni. Nende ideede elluviimine on aga alles arutlusel.

Samuti on IRLi eesmärgiks linnaeelarve tasakaalu tagamine. «See looks Tartus pideva kindlustunde,» märkis Laurson.

Seda, kes ja mis valdkondades on IRLi abilinnapeakandidaadid, erakond enne koalitsioonileppe sõlmimist ei kommenteeri. Laursoni sõnul on eesmärgiks lepe hiljemalt neljapäevaks allkirjastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles