Galerii: kunstide keskus korraldab kadripäeva eel jõululaata

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli kunstide keskus korraldab täna kell 12–18 vanas anatoomikumis Toomel heategevusliku jõululaada «Rege rauta suvel, jõulukingid osta kadripäeval!».

Anatoomikumis tegutseva Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kunstide keskuse koordinaatori Margot Musta teatel pakuvad laadal tudengid ja ülikooli töötajad müügiks head ja paremat, mida jõulude ajal kingikotti või ka kohe põske pista.

Toimub ka loterii

Toimub ka loterii, mille võitudeks on annetatud nii postkaarte ja kunstiteoseid kui ka ehteid, hoidiseid ja muidki asju.

Oma lettidega on kohal ka ülikool mitmed üksused ja ühendused: näiteks loodus- ja täppisteaduste valdkonna dekanaat, füüsikainstituut, personaliosakond, haridusuuenduskeskus, õppeosakond, üliõpilasesindus, bioteaduste üliõpilaste selts, rahvusvaheliste suhete ring, muuseumipood.

Laada tootevalik on lai. Leidub metalli-, savi-, tekstiili- ja käsitööd, raamatuid, kujutavat kunsti, muusikaplaate, disainerite kujundatud rõivaid ja ehteid, aga ka taimeteed, koduseid hoidiseid ja küpsetisi. Ülikooli kultuuriklubi ja akadeemiline naiskoor seavad laada ajaks üles kohvikud.

Laada ja loterii tuludega toetab kunstide keskus Mäe kodu kasvandikust noore kunstiõpinguid Tartu kõrgemas kunstikoolis.

Laat ja õppetöö

Müümine ja ostmine käib esimesel korrusel fuajees galerii ümber ja kõrvalruumis, samuti teisel korrusel õpperuumides. Kas laada pidamine tööpäeval õppetööd ei sega?

«Laat on ühepäevane üleülikooliline ettevõtmine, peale seda jätkub taas õppetöö,» vastas Margot Must. «Lisaks laada ettevalmistusele töötamegi praegu välja kunstide keskuse kevadsemestri ainekursusi, mida on kokku peaaegu nelikümmend kunstide eri valdkondades: kujutav kunst, multimeedia, filmi- ja tantsukunst, käsitöö, eneseväljendus, vabade kunstide professuur.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles