Politsei kutsub kõiki lõunaeestlasi helkurikõnnile

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkur.
Helkur. Foto: Toomas Huik / Postimees

Politsei korraldab neljandat aastat järjest novembri lõpus helkurikõndi. Korrakaitsjate ja kohalike elanike ühise kõnniga 24. novembril teadvustatakse pimedal ajal enda nähtavaks tegemise vajalikkust.

Lõuna prefektuuri politseikapten Rainer Rahasepp märkis, et helkurikõnd toob kokku külakogukonnad, sõprusringkonnad ja teised aktiivsed inimesed, kes on enda nähtavaks tegemisel teistelegi eeskujuks. Ühtlasi on inimesed helkurikõnnil osalemisega andnud oma panuse teiste jalakäijate nähtavaks tegemisse.

«Igal aastal satub liiklusõnnetustesse kümneid helkurita jalakäijaid, kellest osa paraku hukkub. Inimelu on aga liiga kallis hind ükskõik milliseks õppetunniks. Seepärast kutsumegi kogukondi üles ennetavalt eeskujuks olema ja abivajajaid nähtavaks tegema,» ütles politseikapten.

Lõuna-Eesti linnades ja külades toimuv helkurikõnd saab alguse reede õhtupoolikul ning vältab tunni. Alustuseks räägitakse helkuri tööpõhimõttest ja korrektsest kandmisest. Järgneb helkurikõnd valitud teelõikudel, et näidata teistelegi liiklejatele selle valgusallika töövõimet. Kõnni ajal jagatakse helkureid kõigile nendele kohalikele, kel seda mingil põhjusel veel ei ole.

Politseile ja abipolitseinikele oodatakse appi kõiki noori ja vanemaid, kes hoolivad kodukandi liiklusturvalisusest.

Helkurikõnni Tartumaa kogunemiskohad reedel kell 17 on järgmised: Tartu politseimaja (Riia 132), Raekoja plats (purskkaevu ees), Elva politseimaja (Valga maantee 1, Elva), Luunja (Luunjasse sissesõidu juures kergliiklusparklas), Kuuste kool (Vana-Kuuste, Kambja vald).

Alatskivil kogunetakse kell 18 Juhan Liivi Alatskivi keskkooli juures (Kooli 1, Alatskivi).

Jooksva info helkurikõnnist «Helkuriga sõbraks»  leiab Lõuna prefektuuri Facebooki leheküljelt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles