Pereturniir tõi eri põlvkonnad sulgpalliväljakule

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pereturniir. Pildil vasakult: Tambet Lepp, kelle kukil tütar Kaisa Liis Lepp. Paremal Ülo Kruus, kelle kukil tütar Carmella Krislin Kruus.
Pereturniir. Pildil vasakult: Tambet Lepp, kelle kukil tütar Kaisa Liis Lepp. Paremal Ülo Kruus, kelle kukil tütar Carmella Krislin Kruus. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel peeti Sarapuu sulgpallihallis taas paarismänguturniiri, mille eripäraks on, et laps mängib koos ema, isa või mõne muu lähisugulasega vastaste vastu. 18. pereturniiril mängis vastamisi 45 paari.

Turniiri peakorraldajad Silja Segal ja Liis Simpson rääkisid, et turniir on ellu kutsutud pere ühistegevuse eesmärgil. Lapsele annab see kindlus- ja turvatunde, kui ta saab võistelda koos oma lähisugulasega, leidsid nad. Lisaks sellele teeb turniir vanematele sulgpalli kui võistlusspordi arusaadavamaks. «Lihtne on väljaku ääres pahandada lapsega, kui ta ei jõua palli päästma, kuid ise väljakul olles saadakse aru, et see ei olegi nii lihtne, kui ehk esmapilgul tundub,» kirjeldas Silja Segal.

Seekordne turniir peeti kolmes tugevusliigas. A-liiga parimad olid Krisliin Rohtla ja Rein Rohtla, teise koha saavutasid Daniel Kornejev ja Maksim Kornejev ning kolmanda Emili Pärsim ja Raili Pärsim.

B-liiga võitjad olid Mart Juhan Linno ja Revo Linno, teisele kohale tulid Marian Orrin ja Olavi Kavald ning kolmanda koha saavutasid Marin Emma Teller ja Vahur Teller.

C-liiga võitjad olid Carmella Krislin Kruus ja Ülo Kruus, teise koha omanikud Dagne Savi ja Ainer Savi ning kolmandale kohale tulid Kaisa-Liis Lepp ja Tambet Lepp.

Pereturniir kogub korraldajate sõnul osalejaid ja hoogu juurde. Kui praegu on enamik osalejaid sulgpalliklubi Triiton mängijad, siis tasapisi meelitab võistlus ka teisi Tartu peresid. Üsna tavaline on see, et pereturniiri ajal uuritakse võimalusi koos lapsega treenimiseks. Järgmine turniir tuleb 10. märtsil taas Sarapuu sulgpallihallis. Täpsem info ja registreerimine silja@tartutriiton.ee. Esimene pereturniir toimus 2013. aasta jaanuaris ja sel osales 22 paari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles