Ärimajas hakkasid keerlema kebabirullid (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TurKebabi keti Tartu restoran asub Riia 16 ärimajas.
TurKebabi keti Tartu restoran asub Riia 16 ärimajas. Foto: Sille Annuk

Oktoobri alguses sai aastaid tühjana seisnud krundil Riia 16 valmis ärimaja. Nüüd on hoones ka türgipärane söögikoht ja tuleb tõdeda, et eestlased on tõeline kiirtoidurahvas. Kümne päevaga on toitu ostmas käinud umbes 4500 näljast inimest.

Klientide number on tõesti suur, tõdes OÜ Volmat juhatuse liige Daniel Matsukevitš. Ta täpsustas, et kõige aktiivsem kauplemine käis siiski kohviku esimestel päevadel, mil võrreldes menüühindadega tehti suuri soodustusi. Ka praegu astub kundesid pidevalt uksest sisse ja sageli on need inimesed, kes käivad hoone alla rajatud selvepesulas oma autosid pesemas.

Ärimaja arendamise käigus otsis ettevõte toitlustusfirmat, kes hakkaks kohvikuruumides tegutsema, kuid otsustas ühel hetkel ikkagi ise toitlustusäri kasuks. Ja just türgipärase. Selleks võeti ühendust rahvusvahelise TurKebab ketiga, mille omanikud on päris türklased. Firma peakontor asub Riias. Esimestel päevadel olid Turkebabi asutajad ka ise Tartus kohal, õpetasid töötajaid ja küsisid sööjatelt tagasisidet.

Toitude lihaosa lõigatakse küpsevatest kebabirullidest, ka muud komponendid on võimalikult värsked, kinnitas Matsukevitš. Üksnes falafellesid, mille kohta võiks eestipäraselt öelda kirkerhernekotletid ja baklavasid, mis on traditsiooniline pistaatsiapähkli ja meega kook, ei tehta kohapeal. Menüüs on ka Türgi tee ja -kohvi, mis maitsevad mõnevõrra teistmoodi, kui ehk eestlasele harjumuspärane.

Ehkki Matsukevitš ise on ettevõtte üks juht, võib teda sageli leti taga näha, sest tööjõu leidmisega on teatud kellaaegadel raskusi, tõdes ta. Kokku annab ettevõte kohvikus tööd kümnele inimesele.

Toitlustusturul püütakse kanda kinnitada ka päevapakkumistega. Toit valmib kliendi silme all ja enamasti vähem kui viie minutiga. Söögikoha täpsed lahtiolekuajad on alles välja kujunemisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles