Galerii: talispordivarustus on popp kehvast suusailmast hoolimata

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõunakeskuse jääväljakul laupäeva hommikul uksed lahti teinud suurel suusalaadal läks kauplemiseks esimestest minutitest peale. Suuremad numbrid on juba otsas, teatasid kasutatud uiskude müüjad juba lõuna paiku.

Ja pole ka ime, sest kui korraliku paari hokiuiske, mis sellest, et nende ninad võisid olla veidi räsitud, sai soovija kätte viie euroga, ostis mõni paar paari varukski. Kasutatud suusadki olid soodsad ja odavamad sõiduvahendid leidsid kiiresti ostjad.

Osa suuski paistsid siiski ka päris kallid, vahemikus 200 - 300 eurot paar. Lähemal vaatlusel võis muidugi märgata, et tegemist on meie enda suusatippude vähekasutatud sõiduvahenditega. Arvatavalt ei ole palju maksta paarsada eurot Fisherite eest, mis viisid Karel Tammjärve edasi üksnes paaril võistlusel. Seda enam, et uuena maksavad samasugused Fisherid umbes 500 eurot.

Lisaks uiskudele ja suuskadele sai soetada kõikvõimalikku nende spordialadega seonduvat varustust, olgu selleks siis kindad, prillid või määrded. Ka lumelaudu leidus ohtralt ning isegi rulluiske. Läbi viidi ka talispordi praktilisi töötube Henry Sildaru, Kaarel Nurmsalu, Eveli Saue, Priit Viksi jt sportlaste juhendamisel.

Lapsed said proovida lumelauaga liuglemist. Tõsi, selleks tuli vanematel neid libedarajal üle kunstküngaste vedada. Julgemad said katsetada ka suusahüppemäge, mis ei olnud õnneks nii suur, et kogemata kõhuli maandudes end kuidagi vigastada oleks saanud.

Suusalaata korraldas Suusahullude klubi juba viiendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles