Turvalisus ennekõike: tudengid panid Tartu kesklinna püsti kondoomiseina (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengite püstitatud kondoomisein Küüni tänaval.
Tudengite püstitatud kondoomisein Küüni tänaval. Foto: TPM

Tartu tudengipäevade meeskond paigaldas Küüni tänavale kolmnurkse kujuga kondoomiseina, et tuletada tudengitele meelde turvavahendite olulisust erinevate nakkuste ja suguhaiguste vältimisel.

Seinalt saab iga mööduja endaga kaasa haarata kondoomi, kinnitas Tartu tudengipäevade projektijuht Hendrik Unt. «Seoses 19. novembril tähistatava meestepäevaga pidasime oluliseks veelgi tõsta nii tudengite kui üleüldse linnarahva teadlikkust kondoomide kasutamise vajalikkusest ja kasulikkusest,» sõnas ta.

Eestis on Euroopa Liidu liikmesriikidest diagnoositud kõige rohkem uusi HIV-i juhtumeid ning terviseameti andmetel on 2017. aasta 10. novembri seisuga Eestis 198 uut HI-viirusega nakatunud isikut. Kokku on aastate jooksul Eestis viirus diagnoositud 9686 inimesel. Viimase kümne aastaga on uute juhtude arv langenud peaaegu kahe kolmandiku võrra, kuid sellegipoolest on Eesti Euroopa Liidus uute juhtude arvu poolest jätkuvalt esikohal.

Kondoomisein jääb Küüni tänavale 19. novembrini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles