Tanel Tein: Rockil tuleb igas elemendis paremini mängida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Tein veel tegevkorvpalluri aegadel.
Tanel Tein veel tegevkorvpalluri aegadel. Foto: Margus Ansu

Homme peavad TÜ/Rock ja BC Kalev/Cramo korvpalli meistriliiga finaalseeria teise mängu.


Kolmapäeval ei õnnestunud Rocki meestel peatreenerile 35. sünnipäevaks kingitust teha. Mis mulje esimesest kohtumisest jäi?

Tanel Tein: Kui sisse ei viska, on raske mängus püsida ja võita. Rock vist polegi sellel hooajal nii vähe punkte (51) visanud. Üks murelaps oli see.

Kalevil oli pikem pink, Rockil oli Rain Veideman puudu ja sellega üks lisakäik vähem.

Korvialused mehed – Vallo Allingu ja Callistus Eziukwu – tegid oma töö ära, kuid Indrek Visnapuu torises just tagameeste töö üle. Uut hingamist ei tulnud ka Giorgi Tsintsadzelt. Skoori koha pealt jäi ta päris nulli peale.

Sisemist põlemist väga ei olnud jah. Kui asjad ei õnnestu, on põlemist ka raske leida.

Kalev sundis Rocki kaugelt viskama, aga see meil ei õnnestunud – kolmeseid saadeti teele kaheksateist, tabas vaid üks. Nii nigelalt pole kunagi läinud?

Minu meelest tekkis seal see moment, et kui üks vise ei läinud ja teine ei läinud, siis hakati kiirelt ikkagi panema, et ehk ükskord ikka läheb. Mõnikord, kui sa oled taga, pead tulema tasa ja targu mängu tagasi. Eriti kui enesekindlust ka ei ole. Tuleb ennast korralikult vabaks mängida ja sul on rohkem aega viskeks valmistuda ja siis kindel korv visata.

Nii nagu Kalev mängis end mõnigi kord täiesti vabaks, Rait Keerles sai nurgast jalad maas visata ja see vise oli ka tabav. Selle pealt oli juba lihtne ka raskemaid viskeid sisse visata.

Veidemani puudumine andis siis niivõrd tunda?

Tsintsadze sai alustada põhiviisikus ja mänguaja taha ei saanud seekord midagi jääda. Tule ja mängi. Veidemani tõttu jäi üks lisakäik lihtsalt puudu. Kui ühel on halb päev, siis teisel ei pruugi olla halb päev.  

Parandamisruumi veel on. Mis tuleks laupäeval teisiti teha?

Kõigepealt sisse visata. Ega see vastaste skoor (75 punkti) ju ka nii hirmus hea polnud.
Rock harrastab kiiret mängu ja see on õige stiil. Aga mingitel hetkedel, kui sa oled taga, peab mängutempos midagi muutma. Ei saa ühtemoodi lõpuni välja loksuda.

Kalev oli esimeses kohtumises domineerivam. Ta tegi oma finaalikohase mängu. Rock ei teinud ja oligi kõik.

Tuleb igas elemendis paremini mängida, siis on ka tulemus võrdsem.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles