Video: Tartu uus leegionär: tahaksin arvata, et mul pole palju nõrkusi

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile saabus pärast 30-tunnist lennureisi Eestisse Tartu Bigbanki uus leegionär, 207-sentimeetrine Austraalia koondise nurgaründaja Samuel Walker.

Sel nädalavahetusel peetavates mängudes 22-aastane Walker Tartu eest ilmselt väljakule veel ei jookse, küll aga on ta rivis järgmise neljapäeva telemängus, kui kohtutakse võõrsil Saaremaaga. 

Tegelikult on Walker ühe korra varem juba Eestis käinud –Tallinna Selveri võrkpalliklubiga Eesti meistriks tulnud sõbra Lincoln Williamsi pulmas. Austraalia koondise diagonaalründaja andis Walkerile ka aimu, mis teda Eestis ees ootab.

Mida Lincoln sulle Eestist ja Balti liigast rääkis?

Ta ütles vaid, et nautis siin mängimist ja et siin on hea tase. Tean, et ta mängis siin mitu hooaega ja oli rahul.

Mis on peamised põhjused, miks sa Balti liigasse ja Tartusse otsustasid tulla?

Arvan, et erinevates hea tasemega liigades mängimine annab mulle palju kogemusi juurde. Tahtsin sellise meeskonnaga liituda, kellel on suured eesmärgid.

Palju sa täna Tartu meeskonnast tead?

Natukene tean, sest olen Tartu austraallasest mängija Curtis Stocktoniga ja treeneriga rääkinud. Olen ka paari viimase nädala jooksul meeskonna käekäiku jälginud. Tartu mängib hästi, kuid loodetavasti suudan meeskonnale midagi juurde anda.

Mängisid suvel Austraalia koondisega Maailmaliiga teises tugevusgrupis. Milline oli su roll seal?

Minu roll on muutunud päris palju. Sain hooaja teises pooles rohkem mänguaega. Meil on koondises ka palju noori, nii et minu roll on vaheldunud.

Mis on su suuremad tugevused ja nõrkused?

Mu suurim tugevus on mu enda arvates kahtlemata servi vastuvõtt. Samuti arvan, et olen küllalt stabiilne.

Aga nõrkused?

Tahaksin arvata, et mul pole palju nõrkusi.

Ilmselt oled sa pikim n-ö põhikohaga nurgaründaja, kes kunagi Eestis on mänginud. Kas oled ka teistel positsioonidel mänginud?

Mängisin nooremana ka diagonaalründaja kohal, aga viimastel hooaegadel olen olnud ainult nurgaründaja. Ma pole näiteks temporündajana kunagi tegutsenud.

On novembrikuu ja siiani polnud sul klubi. Kas läksid liiga suure kala järele?

Täitsa võimalik, ma pole päris kindel. Ma ei tea täpselt, mis mu agentuuri ja klubide vahel toimus. Nii lihtsalt läks. Võtsin nüüd esimese väga hea pakkumise vastu.

Milliseid variante sul veel oli?

Mul oli paar varianti, aga midagi tõsisemaks ei läinud. Paar kuud olin kahe-vahel, kas minna või mitte. Lõpuks jõudsingi siia.

Kas su eesmärk on pääseda Tartust järgmiseks hooajaks mõnda Euroopa tugevamasse liigasse?

Vaatame, kuidas hooaeg läheb. Mu eesmärk on muidugi alati edasi liikuda, nii et kui kõik laabub, võiks sedasi minna küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles