Luua metsanduskooli direktor pälvis Balti Ühtsuse medali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haana Zuba-Reinsalu
Haana Zuba-Reinsalu Foto: Tõnu Eller

Balti assamblee autasustab Luua metsanduskooli direktorit Haana Zuba-Reinsalu Balti Ühtsuse medaliga silmapaistva tegevuse eest Balti riikide koostöö edendamisel. Medali pälvisid ka ajakirjanik Helga Merits ning XII ja XV Baltimaade üliõpilaste laulu- ja tantsupeo Gaudeamus kunstiline juht ja peadirigent Alo Ritsing. 

Haana Zuba-Reinsalu puhul tõsteti esile tema tegevust Balti metsanduskoolide kutsevõistluste korraldajana. 

Zuba-Reinsalu sõnul on medal väga suur tunnustus Eesti, Läti ja Leedu koolide koostööle.

«Balti metsanduskoolide koostöö sai alguse juba aastal 1964, sel aastal toimusid 53. Balti mängud. Luua metsanduskoolil on selle traditsiooni alguses otsustav roll, sest Balti mängud algatas tookordne Luua kooli direktor Kaupo Ilmet. Tänavu arutasime Läti ja Leedu kolleegidega tõsiselt ka tulevikku – erialasid on juurde tulnud ning mänge tuleb täiendada uute aladega,» rääkis Zuba-Reinsalu.

Luua metsanduskooli seob tihedam koostöö Ogre metsanduskooliga Lätist ning Kaunase metsanduse ja keskkonnatehnoloogia ülikooliga Leedust.

«Oluline on kokku viia eri riikide sama eriala õpilased kui õpetajad, nii tekivad arutelud ühiste probleemide üle ja võrdlusmoment. Suhtlus ei piirdu vaid ühiste võistluste ja ametlike kohtumistega, nii meie õpilastel kui õpetajatel on tekkinud sõpru-tuttavaid Lätist ja Leedust, kellega suheldakse tihedamalt. Mitte ainult ametlikud, vaid ka inimestevahelised kontaktid on koostöö olulised tulemused,» lisas Haana Zuba-Reinsalu.

Balti assamblee teatel avaldatakse medaliga tänu ja austust inimestele, kes oma igapäevases töös on tõestanud oma erilist pühendumist ja kiindumust Balti riikide koostöö ja meie Balti regiooni õitsengu vastu ja kelle mõtted ja teod on pühendatud Balti ühtekuuluvusele. Medal on riikide vahelise sõpruse märk ja regionaalsete suhtevõrgustike tõend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles