Kruuse: tegime IRLile ettepaneku moodustada uus linnavalitsus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Lauri Kulpsoo.

Reformierakonna Tartu piirkond tegi Isamaa ja Res Publica Liidule ettepaneku moodustada Tartus uus koalitsioon.

Praeguse koalitsiooni  jätkumist Keskerakonna ja Rahvaliiduga peab linnapea Urmas Kruuse väga keeruliseks partnerite sisepingete ja ebakindluse tõttu.

«Tegime IRLile ettepaneku alustada läbirääkimisi uue linnavalitsuse moodustamiseks. IRL on väljendanud soovi võtta vastutus linna juhtimise eest, samuti on meil nendega sarnane maailmavaade ja ühine arusaam eelarve tasakaalust ning tegevuskulude kontrolli all hoidmisest,» ütles Kruuse.

 «Linnapeana pean ma tagama linnavalitsuse kindla juhtimise ja toimimise. Meie tänastel partneritel on sisepingeid, mis muudavad linnajuhtimise ebastabiilseks. Keskerakonna fraktsioon on lõhki, nende antud lubadused ja kokkulepped ei pea enam, seda näitasid ka esimesel katsel läbi kukkunud volikogu esimehe valimised. Samuti pole Keskerakonna Tartu piirkond siiamaani võtnud selget seisukohta erakonna esimehe Venemaalt raha küsimise osas,» rääkis Kruuse.

«Ka meie tänane teine koalitsioonipartner Rahvaliit on väljendanud oma vastuseisu linna arenguks vajalikele struktuurimuutustele ja tööülesannete ümberjaotamisele. See kõik on tekitanud ebakindluse ning meil puudub usaldus oma partnerite vastu. Tänaste partneritega linna juhtimise jätkamine on üsna keeruline ning see ei ole ei tartlaste ega linna arengu huvides,» sõnas Kruuse.

Vastavasisuline pressiteade jõudis meediakanaliteni neljapäeva õhtul kell 23.37. Vaid mõned minutid enne seda teavitas Reformierakond praegusi koalitsioonipartnereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles