Eesti noortekoor lendas singapurlasi koolitama

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E STuudio noortekoori vastu tänavusel Inglismaa-kontserdireisil tundis huvi BBC.
E STuudio noortekoori vastu tänavusel Inglismaa-kontserdireisil tundis huvi BBC. Foto: Erakogu

Esmaspäeva õhtul alustas Ülenurme lennuväljalt Singapuri-teekonda E STuudio noortekoor, kaasas eesti koorimuusikat ja rahvusvahelistelt võistulaulmistelt koos võitudega saadud kogemused. «Anname sealsele 120 noorele nädal aega koolitust,» teatas dirigent, Elleri kooristuudio ja noortekoori juhataja Külli Lokko.

Singapuri haridusministeeriumi ja Elleri kooristuudio hariduslik koostöö hõlmab muu hulgas koorimuusika esitamist koos koreograafiaga, vokaaltehnikat ja kooriimprovisatsiooni. Külli Lokko sõnul aitavad koolitusel kaasa muusika- ja teatriakadeemia õppejõud Jaan Krivel ja Aarne Saluveer. Viimane tegi mullu Singapuris samalaadset koolitust koos ETV tütarlastekooriga.

Äsja võitis Külli Lokko dirigeeritud Elleri kooli tütarlastekoor peapreemia Põhja-Iirimaal Derry rahvusvahelisel koorifestivalil. Võidu tõi 94,1 punkti sajast, mis Lokko andmeil viis aastat peetud festivali kõrgeim tulemus. Lisaks andis žürii noortele tartlannadele eriauhinna parima vanamuusikapala esituse eest.

«Meil õnnestus kõik täiesti,» lisas dirigent. «Tüdrukute musikaalsus, sisemine rikkus ja soojus, meie omavaheline hea suhe on väga kaugele näha.»

Tartus on Elleri kooristuudiosse kuuluvaid E STuudio noortekoori ja Elleri tütarlastekoori võimalik kuulata 11. veebruaril Vanemuise kontserdimajas, kus ühel õhtul tuleb lavale muusikaline lavastus «Sada aastat armastust» ja «E STuudio otsib retrovinti».

«Mõtleme Eesti Vabariigi sajandale aastapäevale,» lisas Lokko. «Kava esimeses ja teises osas ei ole mitte ühtegi laulu võõramaa keeles.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles