Ülikoolilinnad vahetavad Tartus kogemusi välistudengitele ja -õppejõududele paremate elutingimuste loomiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetust saavad taotleda välistudengid Eestit käsitleva uurimistöö kirjutamiseks. Fotol välistudengid Tartu ülikooli ees. Pilt on illustratiivne.
Toetust saavad taotleda välistudengid Eestit käsitleva uurimistöö kirjutamiseks. Fotol välistudengid Tartu ülikooli ees. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Täna Tartusse kogunenud Euroopa ülikoolilinnade ja ülikoolide esindajad arutavad, kuidas luua välismaal õppivatele tudengitele ja seal töötavatele õppejõududele paremaid elutingimusi.

Magdeburgi linnavalitsuse eestvedamisel toimuva ülikoolilinnade koostööinitsiatiivi teisel kohtumisel käsitletakse teemasid, kuidas linnad ja ülikoolid saaksid teha tihedamat koostööd ning pakkuda paremaid teenuseid välistudengite, välisõppejõudude ja nende perede vastuvõtmisel.

Tartu kõrgkoolides õpib ligi 1500 välistudengit ja nende arv on viimastel aastatel kasvanud keskmiselt 20 protsenti aastas. Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul toetab linn igati kõrgkoolide rahvusvahelistumist, mida väljendab ka välistudengite ja -õppejõudude arvukus.

«Selleks, et väljastpoolt tulijad end siin hästi tunneksid, tuleb neile pakkuda vajalikke teenuseid ning head elu- ja ettevõtluskeskkonda. Kindlasti võiks selles valdkonnas linna ja ülikoolide koostöö olla veelgi tihedam,» ütles linnapea.

Kaks päeva kestval üritusel jagavad ülikoolilinnade ja kõrgkoolide esindajad oma kogemusi ning ühiselt selgitatakse välja murekohad, mis vajavad kiiremaid lahendusi.

Kohtumisel osalevad Tartu linn, Tartu ülikool, Eesti maaülikool, Eesti lennuakadeemia, Balti kaitsekolledž, Delfti linnavalitsus (Holland), Parma ülikool (Itaalia), Parma linnavalitsus (Itaalia), Magdeburgi linnavalitsus (Saksamaa), Groningeni linnavalitsus, Otto von Guericke ülikool (Saksamaa) ja Magdeburg-Stendal kõrgkool (Saksamaa).  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles