Politsei otsib läbi ka tulistamispaiga kõrvalmaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna kella 13 paiku Võru- ja Põlvamaa piiril toimunud tulevahetuses hukkus üks tsiviilisik ning said haavata kaks kaitsepolitseiameti ning üks politsei- ja piirivalveameti (PPA) ametnik, üks kaitsepolitseinik suri hiljem haiglas.
Täna kella 13 paiku Võru- ja Põlvamaa piiril toimunud tulevahetuses hukkus üks tsiviilisik ning said haavata kaks kaitsepolitseiameti ning üks politsei- ja piirivalveameti (PPA) ametnik, üks kaitsepolitseinik suri hiljem haiglas. Foto: Kristjan Teedema

Politsei otsib Põlvamaal Piusa külas läbi ka eilse tulistamispaiga kõrval asuvat maja, teostades menetlustoiminguid juba mullu sügisel alanud relvasalakaubanduse kriminaaljuurdluses.

«Juba eile tehti menetlustoiminguid kahes majas ja läbiotsimised jätkuvad,» kinnitas riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai. «Sündmuskohalt on erinevaid relvi leitud, aga kas need on kellegi nimele registreeritud või mitte, selgitatakse välja menetluse käigus.»

Ebaseadusliku relvakaubandusega seotud kriminaalasjas on kokku 7 kahtlustatavat, neist neli vahistati juba eelmisel nädalal. Eile peeti kinni veel 3 kahtlustatavat ning prokuratuur otsustab homseks, kas on alust nende vahistamiseks.

Tammai lisas, et relvadega seotud menetluse käigus on tehtud juba varemgi menetlustoiminguid ja läbiotsimisi. «Juba varemgi on leitud erinevaid relvi, lõhkeainet ja laskemoona. Menetlus ise algas 2010. aasta sügisel,» täpsustas ta.

Eile kella 13 paiku avas Põlvamaal Piusa külas relvasalakaubandust puudutava kriminaalmenetluse raames toimunud läbiotsimise ajal majaomanik, 56-aastane Ago Ursel Waaks politseinike pihta tule. Tulevahetuses hukkus Waaks ise, haavata said kaks kaitsepolitseiameti ning üks politsei- ja piirivalveameti ametnik. Kaitsepolitseinik Tarmo Laul suri hiljem haiglas.

Tulistama hakanud mees ise polnud menetluses kahtlustatav, tal polnud ka kehtivaid kriminaalkaristusi ega relvaluba.

Täna pärastlõunase seisuga on nii kaitsepolitseinik kui politseiametnik küll endiselt haiglas, kuid nad paranevad, nende seisund stabiilne ja nende elu ohus pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles