38 uut huvitegevuse algatust saavad rahasüsti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikesed robootikud tööhoos. Pilt on illustratiivne.
Väikesed robootikud tööhoos. Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Hiljuti lõppes Tartu linna huvitegevuse riigiraha kasutamise projektikonkurss. Sellele esitati kokku 78 projekti, millest rahastuse said 38.

Taotlusi sai esitada kahes valdkonnas: loodus-, tehnika- ja täppisteadused (LTT) ning innovatsioon.

Toetuse saanud projektidest 21 esitasid munitsipaalasutused ja 17 mittetulundusühingud. Innovatsiooni valdkonnas rahastatakse 23 ning loodus-, tehnika- ja täppisteadustes 15 taotlust. Täiesti uusi algatusi rahastatakse kahe valdkonna peale kokku üheksa, toimivate ringide/õppekavade parandamise projekte toetatakse 29.

Kummagi valdkonna taotluste hindamiseks moodustati eraldi projektikomisjon, kuhu kaasati eksperdid valdkondlikest organisatsioonidest. Komisjonide liikmed hindasid iga projekti 100 punkti skaalal, lähtudes Tartu linnavolikogu kehtestatud viiest hindamiskriteeriumist.

Kõrgeim saadud keskmine punktisumma oli 90. Selle pälvis Tartu erahariduse edendamise seltsi taotlus «MakeBlock robootika ring». Madalaim punktisumma, millega taotleja toetusele kvalifitseerus, oli 77,5.

Tartu abilinnapea Tiia Teppan väljendas lootust, et nii süsteemne ja esinduslik hindamine kujuneb heaks tavaks. «Tegime seekord nii, et kui taotleja sai kõrge hinnangu, siis toetati teda täpselt taotletud summas ehk hinnapakkumise alusel. Tegijad teavad ise kõige paremini, kui palju mõne uue algatuse käivitamiseks raha kulub. Alati ei ole selliseid toetusvõimalusi, et niimoodi läheneda, aga seekord teostus meie plaan hästi,» rääkis abilinnapea. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles