Uudse piletimüügisüsteemi testijad saavad nautida aasta lõpuni tasuta bussisõitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu linnavalitsus

Suvel väikese grupiga käed-vabad piletimüügisüsteemi Jiffit testinud Turnit OÜ (endine T solutions) on jõudnud uudse süsteemi väljatöötamisel järgmisse etappi. 13. novembril alustab firma avaliku beetaversiooni testimist, milles oodatakse osalema vähemalt 1000 tartlast, kes saavad testperioodi vältel bussidega tasuta sõita. Testimine kestab aasta lõpuni.

Augustis alustatud piiratud grupiga Jiffi piloot oli arendaja hinnanguledukas. Tänaseks on Jiffiga tehtud 73 testija poolt 2840  sõitu, millest saadud andmete abil on Jiffi tarkvara uuendatud neli korda ning välja vahetatud kõik mittetöötavad seadmed. Kuid piiratud testijate arv piirab ka arendamist. Seega liigub Turnit OÜ käed-vabad piletimüügisüsteemi väljatöötamisel järgmisesse etappi ning alustab avaliku beetaversiooni testimisega.

Jiffi arendaja Turnit OÜ tegevjuhi Andres Birnbaumi sõnul saab piloodi tulemusi lugeda edukaks ning võib anda rohelise tule beetaversiooni testimiseks. «Selle etapi eesmärgiks on koguda testtulemusi suurema hulga andmete pealt, sest erinevaid telefonimarke ja  -mudeleid on väga palju. Suurem testgrupp toob välja kitsaskohad, mida saab testimise käigus lahendada, et süsteem oleks ametliku kasutuselevõtu ajaks võimalikult töökindel,» ütles Birnbaum.

Tartu innavalitsuse ühistranspordi arendusjuhi Veronika Kallaste sõnul on linn väga tänulik nii Jiffi meeskonnale kui kõigile neile, kes testisid Jiffi rakendust.  «Samm-sammult on astutud eesmärgile lähemale ja nüüd on vaja astuda veel viimane tähtis samm eduka lõpptulemi suunas. Kõik, kes sõidavad Tartus linnaliinibussidega ja omavad nutitelefoni, on oodatud osalema Jiffi rakenduse testimisel, et Tartu saaks  võtta kasutusele mobiilse automaattuvastusega piletisüsteemi,» ütles Kallaste.

Jiffi beetaversiooni testijaks saamiseks tuleb ennast registreerida aadressil jiffi.ee. Registreerimine on avatud alates 6. novembrist ning testijaks saab ennast kirja panna terve testperioodi vältel. Avalik testimine algab 13. novembril ning kestab aasta lõpuni. Testijad saavad testperioodi lõpuni ühistranspordiga tasuta sõita. Hetkel on testima oodatud ainult Androidi kasutajad, kellel on telefon uuendatud vähemalt versioonini 5.0.

Jiffi lõppeesmärgiks on olla töökindel ja täisautomaatne käed-vabad piletimüügisüsteem linnaliinibussides. Rakendus kasutab turvalisi Bluetooth Low Energy majakaid, mille abil tuvastatakse täpselt, millal nutitelefoniga reisija siseneb ja väljub bussist. Ühistranspordi kasutaja ei pea ise selleks midagi tegema ja nutitelefon võib jääda rahulikult taskusse. Vajalik on ainult Jiffi rakenduse allalaadimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles