Galerii: Ülenurme gümnaasiumil valmis kauaoodatud algklasside maja

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enam kui 900 õpilasega Ülenurme gümnaasiumi esimesed viis klassi õpivad praegu Tõrvandis, kus ruumipuuduse tõttu on mõned õpilased paigutatud moodulmajadesse. Järgmise aasta alguses on Ülenurme koolipere taas kõik koos, sest oktoobri viimasel päeval valmis koolimaja ligi 3500-ruutmeetrine juurdeehitis, kus hakkab tulevast aastast õppima ligi viissada õpilast.

Juurdeehitis oli koolile hädavajalik, sest igal aastal alustab Ülenurme gümnaasiumis tööd viis esimest klassi. Kümme aastat oodatud ehitus algas selle aasta märtsikuus.

Uus majaosa on kahekorruseline ja seal on 26 eri suuruses klassiruumi. Osa klassiruume on teistest tunduvalt suuremad ja ruumide eraldamiseks saab vajaduse korral kasutada lükandseinu. Need ruumid on mõeldud selleks, et üheskoos saaks õppida mitu klassi. Selleks et ruumid oleksid mürakindlad, on lagedesse paigaldatud spetsiaalsed puidulaastudest plaadid.

Maja süda on aga suur aatrium, kus koolipere saab vahetunnis vaba aega veeta ja mitmesuguseid üritusi korraldada. Samuti on uue majaosa juures õueala. Väljas on istumiseks ka pingid. Viimased teeb eriliseks see, et nende peal on kujutatud endise Ülenurme valla vapp.

Ülenurme gümnaasiumi direktor Olev Saluveer tunneb heameelt selle üle, et ehitusega tekkis koolile ka siseõu, kus saab nii aktusi pidada, õppida kui ka einestada.

Ehitustööd on majas küll lõppenud, kuid lapsed direktori sõnul Tõrvandist Ülenurmele veel ei tule. Kuna hoone vajab sisustamist, kolivad õpilased ja õpetajad uude majja talvevaheajal, et uue aasta alguses saaks seal õppetööd alustada. Klassid on endale ruumid juba välja valinud.

Ülenurme kooli juurdeehitise rajas Embach Ehitus. Ehitamine ja sisustus läks maksma umbes kolm miljonit eurot. Raha tuli endiselt Ülenurme vallalt, kes võttis ehitustööks ka laenu. Järgmisena loodab kool korda teha spordihoone ja ehitada veekeskuse. Millal võiks ehituseks minna, ei osanud Saluveer veel öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles