Kohus mõistis Aivar Soobi tingimisi vangi ja võttis talt õiguse töötada Tartu vallavanemana (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu maakohus tunnistas tänasel istungil Tartu vallavanema Aivar Soobi süüdi toimingupiirangu rikkumises ja omastamises ning mõistis talle tingimisi vanglakaristuse.

Kohus mõistis Soobile tingimisi üheaastase vangistuse ühe aasta pikkuse katseajaga ja võttis temalt kolmeks aastaks ära õiguse töötada avalikel ametikohtadel.

Tartu vald kriminaalasjas tsiviilhagi ei esitanud. Kohtule esitati hoopis seisukoht, et vald pole kahju kannatanud. Seaduse võimalust kasutades mõistis kohus lisakaristusena Soobilt riigi tuludesse 54 115 eurot ehk summa, mille ulatuses sai vald kohtu hinnangul kahju.

Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss taotles Soobile kohtuvaidluses rahalist karistust 25 964 eurot. Kohus otsustas vallavanemat karistada rangemalt, mõistes talle vangistuse, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane katseajal toime uusi kuritegusid.

Süüdistuse järgi sõlmis Tartu vallavanem Soop 2013. aasta 14. aprillist kuni 2015. aasta 11. juunini tehinguid sihtasutusega Emajõe Jõeriik, mille nõukogu liige ta ise on. Lisaks süüdistatakse vallavanemat selles, et aastatel 2013 ja 2014 tankis ta ebaseaduslikult oma isiklikku sõiduautosse ning kanistritesse rohkem kui 200 euro eest kütust Tartu valla kütusekaardiga, jättes kulu vallale katmata. Hiljem otsustas Soop tangitud kütuse vallale osaliselt hüvitada.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles