Aasta loomaarstiks sai maaülikooli professor Arvo Viltrop

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta loomaarst 2017 on Eesti maaülikooli professor Arvo Viltrop.
Aasta loomaarst 2017 on Eesti maaülikooli professor Arvo Viltrop. Foto: Eesti Maaülikool

Aastaid on igal sügisel toimuva veterinaarmeditsiini konverentsi ajal tunnustatud parimaid oma ala spetsialiste. Sellel aastal pälvis parima loomaarsti tiitli Eesti maaülikooli professor Arvo Viltrop.

Parimaks loomaarstiks valiti professor suuresti tema viljaka teadustegevuse eest sigade Aafrika katku (SAK) alal. Viltropi osalusel ning initsiatiivil on teostatud mitmeid olulisi analüüse ja uuringuid haiguse epidemioloogia selgitamiseks ning haigustekitaja jätkuvaks tundmaõppimiseks.

«Loomulikult on see väga suur au iga loomaarsti jaoks,» rääkis tänavune parim loomaarst Arvo Viltrop.  Kuna tavaliselt on auhind läinud praktiseerivatele arstidele, oli Viltropile eriti suur üllatus, et sel aastal osutus valituks just tema.

Eesti loomaarstide ühingu president ja iga-aastase auhinna väljaandja Priit Koppel ütles, et soovib veterinaar- ja toidulaboratooriumi poolt eraldi esile tõsta professori rolli laboratooriumi loomahaiguste diagnostika valdkonna ülesehitamisel ning jätkuvat koostöö- ja abivalmidust väga erinevate loomahaiguste diagnoosimist puudutavate küsimuste lahendamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles