Urmas Klaas: Raadi suurhalli ideed pole prügikasti visatud

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arena Tartu kaks võimalikku eskiislahendust.
Arena Tartu kaks võimalikku eskiislahendust. Foto: Eskiisprojekt

Koos koalitsioonilepinguga sõlmiti möödunud pühapäeval Tartu raekoja saalis ka koostööprotokoll, millele kirjutasid peale Reformierakonna ja Keskerakonna alla ka valimisliit Tartu Eest.

Linnapea Urmas Klaas ütles, et koostööprotokolli eesmärk on konkurentsivõimelisem ja rahvusvaheliselt tuntum Tartu.

 

Küsimusele, kas valimisliitu Tartu Eest võib pidada uue koalitsiooni mitteametlikuks kaaslaseks, vastas Klaas, et valimisliiduga seovad neid ühised eesmärgid.

 

«Eelkõige puudutab see linna turundamist, linna ja ülikoolide vahelist koostööd ning ülikoolide teadussaavutuste paremat ja kiiremat rakendamist,» lausus Klaas.

 

Samuti seob koalistiooni valimisliiduga see, et jätkatakse ettevalmistustega Raadi suurhalli ellukutsumiseks. Teatavasti oli just see idee valimisliidu üks ja ainus valimislubadus.

 

«Me jätkame ettevalmistustega Raadi suurhalli ja perekeskuse rajamiseks. Seda ideed pole prügikasti visatud, kuna selle idee sisu ongi konkurentsivõimelisem Tartu ja selle nimel me kolmekesi ka pingutame,» lausus Klaas.

 

Valimisliidu Tartu Eest eestvedaja Tanel Tein ütles, et tal on koostööprotokolli üle väga hea meel.

 

«Koalitsiooniläbirääkimisi pidas ikkagi Reformierakond Kesketrakonnaga ja häälte mõttes meid sinna vaja ei olnud, aga meie idee haakus Tartu konkurentsivõime teemaga väga hästi ja miks mitte ühiselt proovida seda tõsta,» lausus Tein.

 

«Me saame edasi liikuda meie jaoks kõige olulisema teemaga ehk Arena Tartu ja perekeskusega,» lisas Tein ja oli kindel, et opositsioonis olles poleks seda võimalust tekkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles