Prokuratuur küsis Tartu vallavanemale rahalist karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Soop.
Aivar Soop. Foto: Sille Annuk

Lõuna ringkonnaprokuratuur küsis täna Tartu maakohtus toimingupiirangu rikkumises süüdistatavale Tartu vallavanemale Aivar Soopile rahalist karistust.

Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss palus Soopi talle esitatud süüdistuses süüdi tunnistada ja mõista talle rahaline karistus summas 25 964 eurot. Lisakaristusena taotles prokurör kohaldada Soopile keeldu töötada avalikku ülesande täitmist nõudval ametikohal. 

Soopi kaitsja vandeadvokaat Urmas Kõrgesaar palus oma kaitsealune õigeks mõista. Enda õigeksmõistmist palus Soop ka oma viimases sõnas. 

Kohus kuulutab otsuse sel kolmapäeval kell 10.

Süüdistuse järgi sõlmis Soop ajavahemikul 2013. aasta 14. aprillist kuni 2015. aasta 11. juunini tehinguid sihtasutusega Emajõe Jõeriik, mille nõukogu liige ta ise on. Selliste tehingutega võttis ta Tartu vallale rahalisi kohustusi enam kui 100 000 euro eest SA Emajõe Jõeriik huvides. 

Lisaks süüdistatakse vallavanemat selles, et aastail 2013 ja 2014 tankis ta ebaseaduslikult oma isiklikku sõiduautosse ning kanistritesse rohkem kui 200 euro eest talle Tartu valla poolt usaldatud kütust. 

Kriminaalasja kohtueelse menetluse viis läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles