Tõstjad püstitasid Mellistes kümme noorterekordit

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäksa SK tõstja Mona Saar.
Mäksa SK tõstja Mona Saar. Foto: Mari Saar

Tartumaal Melliste spordihoones peeti laupäeval XXX suurmeistrite turniiri tõstmises, kus osales nii Eesti noorsportlaste kui Läti ja Leedu eakaaslaste paremik.

Korraldajate teatel püstitati võistlustel kokku kümme uut noorterekordit. Heas hoos oli 2002. aastal sündinud Tartumaa tüdruk Mona Saar (Mäksa SK), kes püstitas uued rekordid U15 vanuseklassis, kehakaalus kuni 69 kg. Noorterekord langes nii rebimises (63 kg), kui ka tõukamises (78 kg). Mõistagi tähendab 141 kg ka uut kogusumma Eesti rekordit selles vanuseklassis.

Tartumaa poiss Alexander Moiseenko (SK Jõud Junior) püstitas kaks Eesti rekordit. U15  vanuseklassis kuni 69 kg kehakaalus tõukas ta uue Eesti rekordi 109 kg. Sellele tulemusele lisas ta rebimises 86 kg ning sündis uus Eesti rekord kogusummas 195 kg.

Võistluste parim naissportlane oli Linda Spruža Lätist, meessportlane Kristians Andzans samuti Lätist. Parima juuniori auhinna sai Arturs Vasiljonoks Lätist ja parim noor oli Robert Põldoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles