Euroopa komisjoni asepresident peab Tartu ülikoolis loengu

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis.
Euroopa komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis. Foto: Erakogu

Tartu ülikooli aulas peab oktoobri viimasel päeval avaliku loengu Euroopa komisjoni asepresident, endine Läti peaminister Valdis Dombrovskis.

Valdis Dombrovskis on mainekas Läti poliitik, kelle vastutusalasse Euroopa komisjoni asepresidendina kuuluvad majandus- ja rahaliidu toimimise, euro ja sotsiaaldialoogi küsimused. Samuti on tema kanda finantsteenuste, finantsstabiilsuse ja kapitaliturgude arendamisega seotud teemad.

Dombrovskise loengu teemaks on «Euroopa majandus- ja rahaliidu tulevik». Ettekandes tuleb juttu sellest, millised sammud on vajalikud euroala stabiilsuse hoidmiseks ja Euroopa Liidu majanduse tugevdamiseks, kuidas saavutada suurem ühtsus rahandus- ja eelarvepoliitikas ning vähendada riske pangandussektoris.

«Tegemist on Euroopa Liidu kõrge ametnikuga, kes vastutab majanduslikus mõttes Euroopas väga oluliste teemade eest. Ta räägib loengus majanduse probleemidest ja annab veidi aimu ka liidu tulevikuplaanidest. See on suurepärane võimalus otse allikast kuulda Euroopa Liidu olulistest arengutest, mis kahtlemata mõjutavad ka Eesti majandust,» selgitas TÜ sotsiaalteaduste valdkonna dekaan, loengu moderaator Raul Eamets.

Loeng leiab aset teisipäeval, 31. oktoobril kell 14.15 Tartu ülikooli aulas. Loeng on inglise keeles sünkroontõlkega eesti keelde. Tartu ülikooli ning Euroopa komisjoni Eesti esinduse korraldatavale loengule tuleb end eelregistreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles