Elleri tütarlastekoor võitis Põhja-Iirimaa festivalil peapreemia

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elleri kooli tütarlastekoor koorifestivalil Põhja-Iirimaal. Arhiivifoto.
Elleri kooli tütarlastekoor koorifestivalil Põhja-Iirimaal. Arhiivifoto. Foto: Erakogu

Derry rahvusvaheliselt koorifestivalilt Põhja-Iirimaal asub Tartu Elleri kooli tütarlastekoor koduteele koos peapreemiaga Oak Tree of Derry Trophy. Võidukarikas tuli neidudele 94,1-protsendilise tulemusega, mis on festivali viimase viie aasta kõrgeim tulemus.

Elleri tütarlastekoori dirigent Külli Lokko.
Elleri tütarlastekoori dirigent Külli Lokko. Foto: Kristina Masen

Žüriisse kuulusid rahvusvahelise tuntusega muusikud erinevatest riikidest. Konkursikavana esitas koor sellised teosed, nagu John Farmeri «Fair Phyllis», Arvo Pärdi «Zwei Beter», Jonathan Dove'i «It Sounded as if the Streets Were Running» ning Anna-Mari Kähärä «Kuka Nukkuu Tuutussasi».

Lisaks nendele esitasid ellerlased mitmetel üritustel nädala jooksul erinevaid kombinatsioone sellistest muusikateostest, nagu Veljo Tormise «Sampo tagumine», rahvaviisi töötlusest «Jooksupolka», Sara Teasdale'i «Only in Sleep», Kim André Arneseni «Even When He is Silent» ja Pawel Lukaszewski «O Clavis David».

John Farmeri «Fair Phyllis» tõi tartlannadele eriauhinna parima vanamuusika pala esituse eest.

Me ei suuda ikka veel uskuda, et see on päris, edastas koori dirigent Külli Lokko sotsiaalmeedia vahendusel. «Zwei Beter» oli kui killuke kodumaad ja meie kultuuri, mida tutvustati kohalikule publikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles