Tanel Tein: mõlemal meeskonnal on tiitlit väga vaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Tein
Tanel Tein Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Täna algab klassikaline vastasseis Rocki ja Kalev/Cramo vahel ehk korvpalli meistriliiga finaalseeria. Tanel Tein kommenteerib finaalseeriat.





Kui oluline on sellistes seeriates esimese kohtumise võit? Pean silmas Rauno Pehka öeldut pühapäevases «Aktuaalses kaameras» – kes võidab esimese mängu, võidab ka seeria.

Läbi aastate leiab erinevaid variante – sa võid ka 3:0 ees olla ja kaotada 3:4, ent esimesel mängul on oma tähendus. Mäng on Saku Suurhallis, kuhu saab tulla palju toetajaid. Kindlasti on sel mängul suur kaal – kohe alguses emotsioon ja finaali hõng üles saada. Võitjal on hea see emotsioon järgmisesse mängu üle kanda.

Cramo kodumängud on finaalseerias Kalevi spordihalli asemel taas Saku Suurhallis. Rockil õnnestusid üksvahe Saku hallis mängud Cramo vastu isegi paremini kui Tartus.

Ma ei tea ideaalsemat saali Baltimaades. Arvan, et kõik män­­gijad (ja enamik neist  meestest on seal mänginud) arvavad samamoodi.

Kui on hea atmosfäär ja palju rahvast, on seal mängida väga võimas tunne. Praegu on ilmad küll vähe jahedamad, aga on olnud aegu, kui väljas on 25 plusskraadi ja siis on puupüsti täis väikeses saalis küll omajagu keeruline mängida. Ma arvan, et Rock tunneb ennast Saku hallis väga hästi.

Tunnete mõlemat meeskonda läbi ja lõhki juba aastaid. Mis on kummagi tugevaimad küljed?

Cramo trump on agressiivne kaitse – väsitada Rocki kahte mängujuhti, lõigata ära järgnevad lülid. Rock armastab mängida väga kiirelt, kauaks põdema ei jääda, läheb kohe uus rünnak – kui nende rütmi suudetakse halvata, on Kalevil suured šansid.

Rocki mängujoonis on lihtne: kiire korvpall, kate-kattest-mängud. Positsioonimängus ma eelist öelda ei oskagi, Kalev tundub tänavu rohkem positsioonimängu mängivat. Varasematel aastatel olid just nemad kiire mängu poolest tuntud, tänavu on juba raske välja tuua, kumb kiiret ja kumb positsioonimängu mängib.

Rocki tugevus on ühtsus. Väga oluline on, et kõik mehed oleksid terved ja rivis. Kalevil on õnnestunud mängud siis, kui nad said oma kaitse pidama ja tabasid mitte väga igapäevaseid korve. Joosep Toome pani kolmeseid jne. Igas mängus nad niimoodi muidugi välja ei kanna. Samas on see ka Kalevi nõrk külg. Kui Rock sunnib kalevlasi tegema rohkem ülekäeviskeid, mis nende enesekindlust röövivad, siis on trumbid juba Rocki käes.

Rock jätkab niikuinii omas stiilis, ka siis, kui nad on 10–15 punktiga taga. Võitlevad ja võitlevad ja pärast 40 minutit vaatavad, mis see seis jäi. Cramo vastu tuleb kindla peale mängida ja võib-olla veidi aeglasema rünnakuga paar-kolm kindlat korvi visata.

Tuleb jälgida ka, et Giorgi Tsintsadze üle ei kuumene – ta tahab kindlasti ennast tõestada. Ta peab lihtsalt kontrollima oma sööte ja pallikaotuste arvu. Sten Sokk on mänginud stabiilselt, Tsintsadze puhul on siin koht, kust saaks mängule tõusu juurde. Kui temal asjad õnnestuvad, on Rockil üks hea käik juures.

Tuleb pingeline seeria. Ehk ikka ennustame ka?

Mina loodan muidugi Rocki võitu. Et oleks põnev, ma näeks tulemust 4:3 Rockile. Aga ei saa mingeid teisi tulemusi välistada.
Mõlemal meeskonnal on seda tiitlit väga vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles