Roolijoodikust keskerakondlase karistus: 14 eurot ja sotsiaalprogramm (6)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värskelt valimistel 130 toetushäält saanud ja Keskerakonna nimekirjas taas Võru linnavolikokku pääsenud Jüri Miks sai 10. oktoobril kätte karistuse kriminaalses joobes autojuhtimise eest.

Kuigi Jüri Miks (63) oli kevadel autoroolis piltlikult öeldes maani täis, lõpetas Tartu maakohus määrusega tema suhtes kriminaalmenetluse otstarbekuse kaalutlustel, kirjutab Lõuna Leht.

Tartu maakohtu pressiesindaja teatel kohustub Miks kohtumäärusega tasuma 14-eurose menetluskulu. Samuti kohustub ta osalema MTÜ Eesti Liikluskäitumise Arenduskeskuse läbiviidavas sotsiaalprogrammis «Lubatud alkoholi piirmäära ületanud mootorsõiduki juhtide rehabilitatsiooniprogramm». Juhul kui Miks ei täida talle pandud kohustust, uuendab prokuratuur või prokuratuuri taotlusel kohus kriminaalmenetluse.

Taotluse Miksi asjas menetluse lõpetamiseks esitas 10. oktoobril toimunud istungil Lõuna Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Terje Aleksašin. «Kuna süüdistatav pani alkoholijoobes juhtimise toime esmakordselt ja on võimeline oma teo seadusvastasusest aru saama ning õppust võtma, ei ole teda otstarbekas ilmtingimata kriminaalkorras karistada,“ ütles Aleksašin. „Et veenduda süüdistatava edaspidises õiguskuulekamas liiklusalases käitumises, taotleski prokuratuur tema suunamist vastavasse sotsiaalprogrammi,» lisas prokurör.

Kohus nõustus prokuröri taotlusega. Kohus leidis, et Miks on varem kriminaalkorras karistamata, ta tunnistab oma süüd ning ei ole oma teoga tekitanud kahju ega põhjustanud raskeid tagajärgi. Seega ei ole tema süü suur ja menetluse jätkamiseks puudub avalik menetlushuvi. Miks pani rikkumise toime esmakordselt ja teda saab mõjutada õiguskuulekalt käituma ka kriminaalkaristust kohaldamata.

Kohtumäärus ei ole vaidlustatav ja on jõustunud.

Jüri Miksi joobes juhtimise saaga sai alguse 21. märtsil, kui politsei tabas ta Võrus alkoholi tarvitanuna autoroolist. Ekspertiis tuvastas linnavolikogu liikmest ASi Võru Vesi juhil kriminaalse alkoholijoobe – üle 1,5 promilli.

Pikemalt loe Lõuna Lehest.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles