Galerii: botaanikud andsid taimeharulduste vaatamiseks lisaaega

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli botaanikaaia õppeklassis on võimalik tutvuda Eestis riikliku kaitse all olevate taimedega näitusel, mis alguses oli kavandatud hoida avatuna tänaseni, 29. oktoobrini. Botaanikaaia administraatori Vilma Veldre teatel on seda aega pikendatud ning kaitstud taimi botaanikaaia kollektsioonidest saab vaadata 12. novembrini.

«Näitus on eriline selle poolest, et botaanikaaias kasvab üle poole looduskaitsealustest soontaimeliikidest ehk 211-st 120, ja viiendik sammaldest ehk 45-st 9,» kommenteeris näituse koostaja botaanik Kersti Tambets.

Väljapanekus leidub nii elavaid taimi kui ka herbaarlehti ja fotosid. Teavet saab nii ohustatud taimede nimestiku, liigikaitse seaduste kui ka teiste taimeharuldustega seotud teemade kohta.

«Eesti juubeliaasta puhul on sobiv ja vajalik juhtida tähelepanu ka Eestimaa loodushoiule ning botaanikaaiana tutvustamegi just Eesti omi looduslikke taimeharuldusi,» märkis Vilma Veldre.

Näitust «Kaitstud taimed» saab õppeklassis külastada iga päev kell 10-17, sissepääs botaanikaaia piletiga. Botaanikaaia avamaa külastamine on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles