Renet kõndis ühiselamu juurest oma hukkumiskohta umbes kaks kilomeetrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus reede õhtul surnuna leitud 20-aastane Renet läbis ühiselamu juurest oma hukkumiskohta kõndides umbes kaks kilomeetrit.

Politsei on turvakaamerate salvestiste abil kindlaks teinud noormehe teekonna, mille ta enne oma surma läbis. Turvakaamerate salvestustelt on näha, et noormees tiirutas tänavatel ringi, enne kui ta jõudis Kasarmu tänava piirkonda, kus ta mahajäetud staadioni kõrvalt leiti.

Linnulennult on ühiselamu ja leiukoha vahemaa 800-900 meetrit. Noormehe telefoni viimane positsioneering näitas Narva maantee ja Peetri tänava ristmikku. Sealt on Reneti leidmiskohani umbes 650 meetrit.

Turvakaamerate salvestistelt on näha, et noormees oli kogu oma teekonna vältel üksi, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Postimehele.

Tõenäoliselt põhjustas noormehe surma alajahtumine. Tema kadumiseööl oli antud kogu Eestile tormihoiatus, sadas lund ja puhus tugev tuul. Täpne surmapõhjus selgitatakse lahangul.  

Politsei leidis reede hilisõhtul Tartus Raadi linnaosas võsastunud ja vesiselt alalt 20-aastase Reneti vägivallatundemärkideta surnukeha. Tegemist on endise staadioni piirkonnaga, mis on võssa kasvanud ja kuhu on kogunenud mitmekümne sentimeetri sügavune veekiht.

Politsei uuris põhjalikult sündmuskohta ning jätkab tööd, et selgitada välja kõik täpsemad asjaolud, mis viisid noore mehe surmani.

«Liigutav oli tunda ja näha, kuidas kogu Tartu ja teisedki olid otsingutel abiks nõu ja jõuga. Igaüks aitas südamest ning seda kahetsusväärsem on teadmine, et rasked ilmaolud, õhuke riietus ja muud ohtu sattumist soodustavad asjaolud võtsid meilt väga lühikese ajaga võimaluse Reneti elu päästa,» möönis Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk.

Politsei avaldab sügavat kaastunnet Reneti lähedastele ja sõpradele.

Kadunud Renet Joosep ühika ukse taga. Turvakaamera salvestis.
Kadunud Renet Joosep ühika ukse taga. Turvakaamera salvestis. Foto: PPA

Politsei tuvastas turvakaamerate salvestuste põhjal, et Renet lahkus 26. oktoobril kella 3 ajal Narva mnt ühiselamu juurest Roosi tänavale, tegi mitmeid põikeid kõrvaltänavatele ning jõudis 26. oktoobril kella 4.30 paiku Raadi linnaosas Kasarmu tänava lähistel võsastunud maastikule, kust politsei ta 27. oktoobri hilisõhtul leidis.  

Ühiselamu turvakaamera salvestiselt on näha, et Renet ei pääsenud pärast klubist ära minekut Narva maantee ühiselamu uksest sisse, misjärel liikus ta edasi Puiestee tänava poole. Salvestiselt on näha, et ta üritas ühiselamu ust lahti tõmmata.

Ühiselamusse pääseb ainult uksekaardiga. Tartu üliõpilasküla majutusjuht Janika Hango, kes sai Reneti kadumisest teada reede hommikul, rääkis, et turvalinti vaadates võib noormehe liigutustest järeldada, et tema arvates oli uksekaart põuetaskus. Turvasüsteem aga seepeale ühtegi kaarti, mis oleks ühiselamu oma või võõras, ei tuvastanud.

Copy
Tagasi üles