Lehepuhuriga jõuramist kostab Tartu parkides tänavu vähem

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puulehed. Foto on illustreeriv.
Puulehed. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartu linnavalitsus teatas äsja, et lehekoristusel on otsustatud juurutada rohelist mõtteviisi, mille järgi ei koristata paljudes kohtades enam langenud lehti kokku, ega veeta neid ära, vaid purustatakse kohapeal ja jäetakse lume alla.

«Tänavu on maapind tänu suurtele vihmadele üsna pehme, mistõttu võib lehtede äravedu haljasalasid kahjustada,» põhjendas otsust pressiesindaja vahendusel linnamajanduse osakonna haljastuse peaspetsialist Inga Kiudorf. Kuna teadlased ja rohelise mõtteviisiga inimesed soovitavad tema sõnul jätta lehed talveks maha, siis sel aastal tahabki linn soovitust rohkem praktiseerida.

Lehed koristatakse mõistagi kõnniteedelt, nagu ka kesklinna haljasaladelt ning Toomemäelt ja selle nõlvadelt. Toomel tekkib sügiseti liialt paks lehtede kiht, mis võib muru kahjustada ning ka lehtede purustamise korraldamine on mäekülgedel võimatu, tõdes Kiudorf.

Linna teistel haljasaladel ja parkides on kavas aga lehed purustada ja talveks lume alla jätta. Mitmel haljasalal on Tartus  juba aastaid sügiseti lehti purustatud ja see ei ole murule halvasti mõjunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles