Tee-ehitus Tartu moodi: värskelt paigatud tänav näeb välja hullem kui vaese mehe püksid (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel sügisel lappisid tee-ehitajad Tartus Karlova servas Raua tänava asfalti, mis aasta-aastalt üha auklikumaks ja ebatasasemaks muutub. Töö valmimise järel pani tänaval avanenud pilt aga kukalt kratsima.

Esmapilgul paistab, et üks sõidurida on saanud kena uue asfalti, kuid nõutuks teeb, miks on sileda lõigu sisse jäetud kaootiliselt vana asfalti lappe. Näiteks on ühe kaevuluugi ümber pandud uus asfalt, siis jäetud alles tükike vana ja selle ümber jälle uus teekate.

Ka jalakäijate ülekäigurajal on vaid üks peenem uue asfalti triip, mille ümber on alles jäänud vana, juba mitmeid kordi paigatud ja pragunenud asfalt. Sedalaadi paikamisi leiab kogu teelõigu ulatuses Vaba tänava otsast kuni Sõpruse sillani.

Tekib küsimus, kas odavam on tõesti kevadel uus teeremont ette võtta, kui uue ja vana asfalti vuugivahed on vee ja jää mõjul lagunenud või oleks olnud aega- ja rahasäästvam siiski ühe korraga terve sõidurida korda teha.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles