Tartusse lisandub kaks noortekeskust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aparaaditehases hakkab tegutsema noortekeskus. Pilt on illustratiivne.
Aparaaditehases hakkab tegutsema noortekeskus. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsuse noorsooteenistus annab teada, et järgmisel aastal hakkavad tegutsema uued noortekeskused Aparaaditehases ning Sparki keskuses.

Tartu linnavalitsuse korraldatud noortekeskuse teenuse riigihangetel aastateks 2018-2020 eeldati pakkujatelt lisaks avatud noortekeskuse tegevusele ka ülelinnalisi tegevusi ühes kahest fookusvaldkonnast: kas ettevõtlikkuse arendamine või mobiilse kontaktnoorsootöö rakendamine.

Aparaaditehase valis oma uue keskuse asukohaks Tähe noorteklubi. Noortekeskuse arendamist Sparkis alustab mittetulundusühing SPARK Makerlab koostöös RCSnail OÜ ja Tähe noorteklubiga.

Aparaaditehases loodavas noortekeskuses on Tähe noorteklubil kavas iga kolme kuu tagant muuta keskuse tervikkontseptsiooni ning koos sellega tegevuspaketti ja ruumi sisustust. Keskuse uus sisu ja välimus luuakse noorte algatusel ja eestvedamisel. Seega on kolme aasta jooksul võimalik külastada samas asukohas 12 eriilmelist noortekeskust. Tähe noorteklubi jätkab varasemate aastate kogemusele tuginedes ka mobiilse kontaktnoorsootöö rakendamist Tartus.

Spark Makerlab hakkab Tartu linnavalitsuse tellimusel arendama noorte ettevõtlikkust toetavat noortekeskust. Keskuse igapäevane tegevus on kavas üles ehitada teemapäevadena, näiteks teisipäevad on tehnikapäevad, kolmapäevad hõlmavad meediat jne.

Tartu noortekeskuste igapäevategevuses osaleb 2000-3000 noort aastas. Noortekeskuste teenuste sihtrühm on 11-19-aastased. Tartus tegutseb lisaks mittetulundusühingute hallatavatele keskustele ka kaks munitsipaalnoortekeskust - Anne noortekeskus ja Lille Maja.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles