Ka Urmas Klaas jäi kontrollimisel sadakonnast häälest ilma

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas (46) on Tartu linnapeana töötanud alates 2014. aasta aprillist. Tartu ülikoolis ajaloomagistri kraadi kaitsnud Klaas on töötanud Postimehes, sealhulgas peatoimetajana. Klaas on olnud Põlva maavanem ja riigikogu liige. Reformierakonda kuulub aastast 2006.
Urmas Klaas (46) on Tartu linnapeana töötanud alates 2014. aasta aprillist. Tartu ülikoolis ajaloomagistri kraadi kaitsnud Klaas on töötanud Postimehes, sealhulgas peatoimetajana. Klaas on olnud Põlva maavanem ja riigikogu liige. Reformierakonda kuulub aastast 2006. Foto: Margus Ansu

Tartus suurima häältesaagi saanud senise Reformierakondlasest linnapea Urmas Klaasi häälte koguhulk on pärast kontrollimist 4699, sadakond vähem sellest, mis esialgu kokku loeti.

Ühes jaoskonnas soodustas eksituse tekkimist, et häälte koguhulk vastas Klaas kandideerimisnumbrile - mõlemad 349. Kui protokolli oli ekslikult sisestatud 449, selgitas Tartu linna valimiskomisjoni esimees Jüri Mölder.

Veel kaks häält läks kaotsi muude häälte ülelugemise järel tehtud paranduste tõttu. Eile loeti Klaasi häältesaagiks 4801. 

«Selliseid väsimusest ja tähelepanematusest tingitud vigu oli ikka võimalik avastada,» ütles Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles