ERMi näitust saatis disainiauhindade galal edu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus "Uurali kaja" Eesti Rahva Muuseumis.
Näitus "Uurali kaja" Eesti Rahva Muuseumis. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eile õhtul kuulutati auhinnagalal välja ADC*E Eesti disainiauhinnad 2017 laureaadid, kus kategooriateülene peaauhind grand prix läks Eesti Rahva Muuseumi püsinäituse «Uurali kaja» disainile.

Näitusedisaini autoriteks on sisearhitektuuribüroo JANKEN WISESPACE ja disainiagentuur Velvet. Lisaks peaauhinnale pälvis Velvet ERMi «Uurali kaja» eest kaks kulda (firmagraafika ja keskkonnadisain) ja kaks hõbedat (digilahendused ja erioskuste infograafika).

ERMi erinevad projektid pälvisid konkursilt veel viis auhinda ning selle ajaloos pälvis esmakordselt muuseum ka aasta kliendi auhinna.

Velveti disainijuhi ja partneri Janno Siimari sõnul on preemiad tunnistus Eesti näitusedisaini kõrgest tasemest ning sellest, et riigi investeering kvaliteetsesse disaini tasub end ära.

«Uurali kaja» on kõrget tunnustust pälvinud ka varem. Tänavustel Euroopa disainiauhindadel võideti peapreemia näitusedisaini kategoorias, jaanuaris toimunud Eesti muuseumide aastaauhindadel saadi parima püsinäituse tiitel.

Näitusekujundus valmis ligi kaheksa aasta vältel. Kujundusega loodi terviklik ruumikeskkond ja audiovisuaalne isetoimiv ökosüsteem, mis võimaldab külastajal aja maha võtta ning korraks välise maailma täiesti ära unustada ehk elada sisse kaugete hõimlaste elukorraldusse, süveneda nende roogade mitmekesisusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles