Lähte lähistel hukkus liiklusõnnetuses laps

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tartumaal juhtus raske liiklusõnnetus, kus jalgrattal sõitnud 9-aastane tüdruk sai sõidukilt löögi ja hukkus. Meedikud püüdsid last elustada, kuid paraku ei andnud nende pingutused tulemust.

Kokkupõrkes Volkswageni väikebussiga hukkus tüdruk.
Kokkupõrkes Volkswageni väikebussiga hukkus tüdruk. Foto: Politsei

Häirekeskus sai teate Tartu vallas Erala külas Tartu-Jõgeva-Aravete tee 9. kilomeetril juhtunud raskest liiklusõnnetusest kella 16.30 paiku, edastas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Lõuna prefektuuri politseileitnant Kaido Iste ütles, et täpsed üksikasjad on alles uurimisel, kuid esialgsetel andmetel sõitis laps jalgrattaga sõidutee paremas servas, kui pööras ootamatult ette tagant lähenenud sõiduautole Volkswagen Multivan. Mõlemad liikusid suunaga Tartu poolt Jõgeva suunas. Sõidukijuhil ei olnud piisavalt aega, et kokkupõrget vältida. Sõidukilt löögi saanud tüdruku vigastused olid sedavõrd rasked, et tema elu ei õnnestunud kahjuks päästa. 

Enne kella 18.30 sündmuskohale jõudnud Tartu Postimehe reporteri Raimu Hansoni sõnul lebas maantee serval väikebussi kõrval endiselt maas jalgratas ja selle ümber tegutsesid politseinikud. Õnnetuspaik jääb Lähte ühisgümnaasiumist ligi kilomeetri jagu Tartu poole.

Politsei selgitas, et Volkswagenit juhtis 67-aastane mees, kes on kaine ja omab juhtimisõigust. Õnnetuse ajal oli väljas valge ja nähtavus hea. Avarii juhtus asulavälisel teelõigul, kus on lubatud sõita 90 km/h.

Kokkupõrkes väikebussiga hukkus jalgrattaga liigelnud tüdruk.
Kokkupõrkes väikebussiga hukkus jalgrattaga liigelnud tüdruk. Foto: Politsei

Politsei alustas õnnetuse üksikasjade uurimiseks kriminaalmenetlust. Erinevate ekspertiiside käigus selgitatakse muuhulgas, kas lapse jalgratas oli tehniliselt korras. Praeguseks on teada, et kaitsekiivrit ta ei kandnud. 

«Politsei viib lapse surmaga lõppenud raske avarii üksikasjade selgitamiseks läbi põhjaliku uurimise, et mõista, mis täpsemalt nõnda pöördumatu ja traagilise tagajärjeni viis. Paraku ei too uurimine last tagasi ega leevenda tema lähedaste suurt kaotusvalu. Meie sügav kaastunne kogu perele,» sõnas politseileitnant.

Tänavu on Eestis juhtunud liiklusõnnetustes hukkunud 38 inimest, mullu samal ajal 50 inimest.

Õnnetuspaik kaardil:

Copy
Tagasi üles