Balti riikide maanaised kogunevad ERMi

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaikelu ERMi sümbolite ja veekannudega.
Vaikelu ERMi sümbolite ja veekannudega. Foto: Margus Ansu

6. oktoobril kogunevad Eesti Rahva Muuseumisse Eesti, Läti ja Leedu naised, kes peavad seal Baltimaade maanaiste konverentsi.

Ettekannete rõhk on suunatud rahvuskultuuri jõule ning Eesti ettekandja Virve Tuubel räägib teemal «Rahvuskultuur – meie salajõud».

Ettekandjad on ka teiste Baltimaade delegatsioonide esindajad ning kohal on terve rida  külalisi nii Norrast kui ka Ameerika Ühendriikidest.

Konverentsi programm jätkub laupäeval ning konverentsi memorandumile allakirjutamine leiab aset Kõrvekülas. Lõpupiknikul püstitatakse külakiik, pakutakse suppi ning muusikaliselt hoiab meeleolu üleval Lähte naiskoor.

Tartu Maanaiste Liidu sekretär  Kaja Kikerman ütles, et Balti riikide maanaised kohtuvad  igal aastal, alates 2003. aastast, mil sõlmiti koostöölepe Lätis Jelgavas. Igal kolmandal aastal leiab kohtumine aset Eestis ning seekordne kohtumine on juba 15.

«Meie aastaid kestnud kokkusaamiste tulemus on innustus ja uued sõbrad, uued mõtted ja kogemused, mis muudavad meie ettekujutust maanaise võimalustest tänapäeva maailmas,» ütles ta.

Maanaiste konverentsidel on räägitud ilu andmisest ja kandmisest, maanaisest kui ettevõtjast, tema rolli muutumisest ühiskonnas ning naiste lobitööst ja naisühendustest.

«Need kokkusaamised on nagu muusika meie hingedele ja südametele,» ütles Kaja Kikermann.

Seekordne sündmus algab 6. oktoobril ERMis Hurda saalis kell 15.

Kell 19 on sealsamas Silla saalis bankett ning pärast õhtusööki pakuvad meelelahutust Haaslava Meeskoor, meesansambel Sõstrad Saaremaalt, naisansambel Lähtekoht ning tantsumuusikat teevad Martin Müller ja Villu Talsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles