Tartu linn leidis vanale raudsillale ostja

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudsild on 2007. aasta kevadest saadik seisnud Supilinnas Marja-Oa ristmiku juures.
Raudsild on 2007. aasta kevadest saadik seisnud Supilinnas Marja-Oa ristmiku juures. Foto: Kristjan Teedema

Kümme aastat mahamonteerituna Supilinna tühermaal seisnud vana raudsilla otsustas Tartu linn müüa metalli kokkuostufirmale. Tuleval aastal tellitakse uus jalakäijate silla eskiisprojekt.

Endises Dvigateli sõjatehases valmistatud sild, mis teenis tartlasi aastatel 1993-2007,  demonteeriti 2007. aastal Vabadussilla rajamise tõttu, teatas linnavalitsus. Selle aasta kevadel korraldas Tartu linnavalitsus ideekorje vana jalakäijate silla kasutamiseks, kuid ühtegi sobivat ettepanekut ei laekunud. Silda sooviti kasutada erafirmades või nõudis ettepaneku elluviimine linnalt lisaraha.

Utiliseerimiseks korraldati enampakkumine, millest kutsuti osalema viis metalliga tegelevat ettevõtet. Parima pakkumuse esitas Tolmet Eesti OÜ, kes pakkus umbes 92 tonni kaaluva silla äraveo, sillaaluse platsi koristamise, pinnase planeerimise ja haljastamise eest 12 600  eurot.

Metalli müügist saadavate vahendite eest on plaanis järgmisel aastal tellida tulevase Lubja-Marja jalakäijate silla eskiisprojekt. Koos silla äraveoga korrastatakse ka ladustamisplats, mis laiendab Emajõe äärset puhkeala, täpsustas pressiesindaja vahendusel abilinnapea Valvo Semilarski.

Eksperdihinnangute alusel oleks vana metallsilla taaskasutus sillana (monteerimine, paigaldus, transport jne) läinud maksma rohkem kui uue silla ehitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles