Galerii: maaülikool valis Mait Klaasseni rektoriks kolmandat ametiaega järjest

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna maaülikooli peamajja kogunenud rektori valimiskogu valis salajasel hääletusel järgmiseks viieks aastaks ülikooli juhtima taas Mait Klaasseni. Valitsevale rektorile avaldati toetust 167 välja võetud hääletussedelist 129 juhul ehk Klaasseni jätkamise poolt oli 77 protsenti valimiskogu liikmetest.

Valimiskogu koosnes 229 liikmest, kellest valimistele tuli 170 liiget. Välja võeti 169 hääletussedelit. Valituks osutumiseks oli vajalik vähemalt 115 poolthäält.

Klaassen ise tänas ülikooliperet toetuse eest. Ta lisas, et tänab nii neid, kes hääletasid poolt, kui ka neid, kes jätsid hääletussedeli tühjaks, ehk hääletasid vastu. «Kui teil on mõtteid, kuidas ülikooli edasi arendada, siis rektoraadi uksed on kohtumisteks alati avatud,» pöördus ta hääletamata jätnute poole.

Tartu Postimehele kinnitas Klaassen, et peab toetust enda kandidatuurile piisavaks. Selline poolehoid annab tema hinnangul mandaadi minna edasi nii ülikooli struktuurireformiga, kui ka õppekavade uuendamisega.

Rektori uus ametiaeg kestab viis aastat ja see algab 1. jaanuaril 2018. Inauguratsioon koos ametiketi kaelapanekuga tuleb jaanuarikuus. Klaassen valiti rektoriametisse kolmandaks järjestikkuseks ametiajaks. Aastatel 1993 - 1997 oli ta samuti sama ülikooli rektor, kust ta suundus edasi haridusministriks Mart Siimanni valitsusse. Toona kandis õppeasutus nime Eesti Põllumajandusülikool. Vahepealsel ajal oli ta Võrumaa kutsehariduskeskuse juhataja, Võru maavanem ja riigikogu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles